Upozornění Raiffeisenbank

[Tisková zpráva] Rádi bychom případné zájemce o náš spotřebitelský úvěr upozornili na jednání některých zprostředkovatelů, kteří klientům zprostředkovávají spotřebitelské úvěry.

Posíláme proto pro informaci naše stručné sdělení k těmto případům:

V poslední době se množí případy, kdy se nás obracejí zájemci o úvěr s tím, že prostřednictvím společnosti Bundes Finanzierung s.r.o.získali příslib poskytnutí úvěru od Raiffeisenbank. Po zaplacení poplatku této firmě se klienti dozví, že by na pobočce Raiffeisenbank měli dostat úvěr. Na pobočce poté klient zjistí, že jeho žádost schválena nebyla a často následně po bance žádá vrácení  poplatku zaplaceného finančnímu poradci.

V této souvislosti upozorňujeme, že:

– RB nepodepsala s Bundes Finanzierung žádnou smlouvu o spolupráci a nijak se nezavázala poskytovat úvěry lidem, kteří mají smlouvu s touto firmou

– všichni zájemci o spotřebitelský úvěr Raiffeisenbank procházejí standardním schvalovacím procesem

– žadatel má smlouvu o vyřízení úvěru s jinou společností, ne s RB. Raiffeisenbank nenese žádnou odpovědnost za případné ztráty klienta z důvodu neudělení tohoto úvěru.