UPC navyšuje odchozí i příchozí rychlosti dvou internetových služeb chello

UPC zdvojnásobuje rychlost internetu chello plus a zásadně zvyšuje rychlost chello classic. Ceny se nemění. Internet chello classic a chello plus od UPC zásadně zvyšují rychlost v odchozím i příchozím směru k uživateli. Nové rychlosti internetu chello classic a chello plus od UPC výrazně navyšují hodnotu služby pro zákazníky při nezměněné ceně.

Nabídka internetu od UPC se opět posouvá k nejvyšší evropské úrovni

Společnost UPC Česká republika, největší česká kabelová televize, provozovatel satelitní digitální televize UPC Direct a lídr vysokorychlostního kabelového internetu postupně vylepšuje od 1. prosince nabídku svých dvou internetových služeb. Rychlost internetu chello classic a chello plus se zdvojnásobí v odchozím (upstream) i a zásadně navýší v příchozím (downstream) směru.

Praha 30. listopadu 2004. Společnost UPC Česká republika, a. s. (dále UPC nebo společnost) od středy 1. prosince začne postupně zvýšovat rychlost nabídek classic a plus vysokorychlostního internetu chello, a to na dvojnásobek v odchozím směru a na dvojnásobek, respektive o třetinu v příchozím směru. Ceny za tyto nabídky chello se přitom nemění. Nabídka chello classic bude mít novou rychlost 2, 048 Mbit/s směrem k uživateli a 256 kbit/s směrem od uživatele. Další nabídka chello plus pak rychlost 4, 096 Mbit/s.a 512 kbit/s. V prvních dnech prosince bude zvýšena rychlost pro více než 90 % uživatelů a nejpozději do vánoc pak pro všechny bez rozdílu.

Nabídka chello je – co do poměru kvalita/cena – nejvýhodnější na trhu, říká Václav Bartoň, generální ředitel společnosti a dodává: Navýšení rychlosti služeb classic a plus internetu chello při stejných cenách ukazuje na možnosti širokopásmových kabelových sítí.. Naše společnost, která dodává vysokorychlostní kabelovou internetovou službu většině uživatelů vysokorychlostního kabelového internetu v České republice a patří k lídrům celého trhu, tak znovu přispívá k nové a vyšší technické úrovni domácího internetu. Václav Bartoň se netají ani tím, že navýšení rychlostí bere jako výraz poděkování a vánoční dárek dosavadním předplatitelům obou nabídek internetu chello a jako povzbuzení pro všechny, kteří uvažují o předplacení skutečně profesionální služby.

Zvýšení rychlostí u současné nabídky chello
produkt rychlost
stávající nová
chello classic až 1536/128 až 2048/256
chello plus až 2048/256 až 4096/512

Rychlost připojení je vyjádřena v kbit/s: downstream (k uživateli) / upstream (od uživatele) pro přenos ethernetových rámců na vnitřní síti UPC.

Petr Jílek, provozní ředitel UPC konstatuje, že takto vylepšená nabídka chello, kterou UPC nabízí více než 300 000 domácností v Praze, Brně, v Liberci a nově I v Ostravě – Mariánských horách se vymyká běžným standardům. Platba za službu je na rozdíl od jiných nabídek konečná a není doprovázena dalšími nezbytnými náklady např. na pronájem či koupi modemu a platbou pravidelného měsíčního paušálu za telefonní linku," a zdůraznuje: "toto technické zlepšení nabídky chello není samořejmě konečné. Pro rok 2005 chystáme další překvapení.

Prvních 1000 nových předplatitelů některé ze služeb získá navíc jako dárek přehrávač MP3. Až do odvolání platí, že instalační poplatek činí 1 Kč. Nutný modem poskytuje společnost zdarma. Pravidla Fair Using Policy (FUP), které společnost zavedla po vzoru jiných provozovatelů internetu, se nemění.

Internet chello je k dispozici v Praze, v Brně a v Liberci a nově I v Ostravě -Mariánských horách. chello je co do počtu zákazníků je nejrozšířenější vysokorychlostní kabelovou internetovou službou v České republice. Mezi jeho přednosti patří především stálé připojení 24 hodin denně za pevně stanovenou částku, mnohonásobně rychlejší přenos dat než při použití telefonní linky, kompletní instalace, kterou provádí vyškolený technik UPC, výhodný poměr technická kvalita/výkon/cena a žádné další nutné náklady, např. poplatky za telefon. K přednostem patří rovněž služby technické podpory Klientského centra UPC. Internet chello je možné si předplatit samostatně, bez objednávky nabídky kabelové televize. V kombinaci s odběrem signálu kabelové televize může zákazník získat výraznou slevu.

František Malina
tiskový mluvčí a ředitel PR