Hlavní navigace

UNIQA přidala do investičního pojištění FINANCE LIFE čtvrtý program

UNIQA pojišťovna reagovala na zvýšený zájem klientů o investiční životní pojištění i na stále širší znalosti veřejnosti týkající se investičních příležitostí a ke stávajícím portfoliím STABIL, PLUS a EXTRA přidala ještě čtvrté pod jménem EQUITY, orientované výhradně na investice do akciových fondů. Cílovou skupinou pro program EQUITY jsou zkušenější investoři s dlouhodobým investičním horizontem.

Nově zavedený program by měl umožnit dosáhnout vyšších výnosů než u dosavadních, které jsou v nabídce od poloviny roku 2004. Vyšší očekávaná míra zhodnocení je samozřejmě spojena s možnými výkyvy hodnoty oběma směry, a proto je zapotřebí na investici pohlížet jako na dlouhodobou. Zatímco dosavadní portfolia využívají investice do akcií maximálně z 80 %, portfolio EQUITY je stoprocentně akciové.

Investiční životní pojištění UNIQA zažívá v poslední době skutečný boom. Jednoznačně je nositelem dynamického růstu celého životního segmentu, který zaznamenal v první půli roku 2006 meziroční nárůst o téměř 25 % (přičemž celý trh rostl jen o 1,1 %). Analýza kmene klientů UNIQA ukázala, že si ho převážně pořizují lidé v mladším až středním věku, kteří díky svým vyšším výdělkům mohou pravidelně vkládat větší finanční obnos. Jsou rovněž více informovaní a ochotně na sebe berou spoluodpovědnost za investované prostředky.

Klient UNIQA, který uzavře produkt FINANCE LIFE, má možnost během smluvní doby adaptovat svoji investiční strategii podle své aktuální situace. Může rovněž programy „namíchat“ podle svých osobních preferencí. Může se například rozhodnout, jaká část pojistného půjde do stabilnějších obligací a jakou nasměruje do dynamičtějších akcií.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).