UNIQA pojišťovna ve III. čtvrtletí 2004 nadále rostla

V období od ledna do konce září 2004 předepsala UNIQA pojišťovna na pojistném celkem 2,004 miliardy korun, což meziročně představuje nárůst o 13,5 %. Na této dynamice se podílelo jak životní, tak i neživotní pojištění.

životním pojištění předepsané běžně placené pojistné vzrostlo ve srovnání se stejným obdobím loni o 24,5%. Vzhledem k vývoji úrokových sazeb UNIQA pojišťovna s účinností od 1.7.2004 přišla s limitovanou nabídkou jednorázového životního pojištění na 5–8 let s velmi výhodnou technickou úrokovou mírou 3,5% pod názvem AKORD Garant.

V neživotním pojištění předstihlo předepsané pojistné plánovanou výši a meziročně se navýšilo o 15,2%.

Pojištění vozidel (havarijnípovinné ručení) se i nadále podílí rozhodujícím způsobem na celkovém předepsaném pojistném neživotního pojištění téměř 50 %.

UNIQA pojišťovna měla ve svém kmeni k 30.09.2004 celkem 290.138 pojistných smluv. 29% z toho připadalo na smlouvy životního pojištění.

V prvních devíti měsících roku 2004 hospodařila UNIQA pojišťovna se ziskem ve výši 154 milionů korun (před zdaněním), což představuje meziroční nárůst o více než 100%.

O společnosti UNIQA Group Austria a UNIQA pojišťovně

Nejsilnější rakouská pojišťovna s tržním podílem okolo 23 % se v souladu se svým strategickým záměrem stát se silným středoevropských pojistitelem etablovala již na trzích 10 dalších zemí: v ČR, Chorvatsku, Itálii, Lichtenštejnsku, Maďarsku, Německu, Polsku, na Slovensku, ve Švýcarsku a Španělsku. V loňském roce dosáhla historicky nejlepšího výsledku, když na pojistném inkasovala přes 3,03 miliardy EUR a meziročně takřka zdvojnásobila zisk na 60 milionů EUR.

Součástí UNIQA Group je i UNIQA pojišťovna, která loni oslavila 10. výročí na českém trhu. Stabilně patří mezi 10 nejsilnějších pojišťoven. Rok 2003 patřil i v České republice k nejúspěšnějším, když UNIQA pojišťovně vzrostlo předepsané pojistné o 37 % na 2,45 miliardy korun. Nedávno jí byl potvrzen agenturou Standard & Poor´s vysoký rating BBBpi, který patří k nejvyšším na českém pojistném trhu.