Hlavní navigace

UNIQA pojišťovna se připojila ke sbírce na pomoc jihovýchodní Asii

Všichni byli na sklonku minulého roku zasaženi zprávou o nebývalé přírodní katastrofě v jihovýchodní Asii, která připravila o život statisíce lidí a zásadně ztížila život miliónům obyvatel tamější části světa. Toto neštěstí, o jehož stále rostoucím rozsahu jsme se dozvídali řadu dní ze sdělovacích prostředků, vyvolalo nebývalou vlnu solidarity obyvatel žijících v jiných, i velmi vzdálených zemích.

Mezinárodní koncern UNIQA Group se sídlem v Rakousku zareagoval spolu s dalšími velkými rakouskými firmami velmi rychle a prokázal, že je společností se silným sociálním cítěním. Rozhodl se vybudovat na jihu Srí Lanky tzv. „rakouskou vesnici“ a pomoci tak tamějším lidem, kterým se naštěstí podařilo přežít, avšak po jejichž domovech zbyly jen trosky a rozvaliny. Tito lidé potřebují vybudovat novou existenci a zázemí pro sebe i své děti.

UNIQA pojišťovna, která je součásti koncernu UNIQA Group, vyzvala své zaměstnance,aby svým příspěvkem podpořili sbírku na výstavbu této vesničky. Prostředky věnované zaměstnanci budou poté výrazně navýšeny z prostředků společnosti.

Budovaná obec se má skládat z domků s obytnou plochou 40–80 m2, jejichž cena činí 10 tisíc eur. Nezbytnou infrastrukturu a zázemí obce si vzaly na starost UNIQA Group, Raiffeisen Gruppe a rakouské stavební firmy. Kromě obytných domů budou postaveny i mateřská školka, škola, zdravotní středisko a vesnické centrum.

K výzvě koncernu UNIQA se připojily i další zahraniční pobočky. V Rakousku má iniciativa mimořádný ohlas a je mediálně podporována nejprodávanějším deníkem Kurier. Aktuální informace o stavu sbírky a celém projektu lze získat na www.kurier.at. V současné době již byla vybrána od dárců částka, která postačí na výstavbu více než 175 domků.

Akce nadále pokračuje a denně přibývají peníze nejméně na deset nových obydlí. Věříme, že se brzy podaří shromáždit dostatek prostředků na „český domek UNIQA“.

Bc. Petra Strejčková
tisková mluvčí UNIQA pojišťovna, a.s.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).