UNIQA pojišťovna dynamicky rostla i ve třetím čtvrtletí roku

Celkově desátá největší pojišťovna na českém trhu dosáhla za prvních devět měsíců roku velmi rychlého tempa růstu. Svým klientům předepsala na pojistném částku 1,766 miliardy korun, což reprezentuje ve srovnání se stejným obdobím loni přírůstek o 37 %.

Velmi rychle se rozvíjí zejména segment neživotních pojištění, který zaznamenal plus ve výši 39 %. V rámci tohoto odvětví připadlo nejvíce na majetková pojištění proti živelním škodám, když trh reagoval především na loňské katastrofální povodně. V této oblasti sehrává stále důležitější roli institut soupojištění velkých rizik. Dynamicky se rozvíjelo i havarijní a odpovědnostní pojištění vozidel. Životní pojištění UNIQA vykázalo ve sledovaném období nárůst o 29 %. Zájem veřejnosti byl zaměřen především na celoživotní kapitálové programy, které kombinují krytí rizika s velmi výhodnou formou spoření.

Tyto výsledky potvrzují, že UNIQA si i nadále udržuje své tempo růstu vysoko nad tržním průměrem. Ve svém kmeni má nyní přes 270 tisíc pojistných smluv. Za prvních devět měsíců roku bylo dosaženo zisku 64 milionů korun.

O společnosti

UNIQA pojišťovna je součástí středoevropského koncernu UNIQA Group Austria, který v současné době vyvíjí aktivity celkem v deseti evropských zemích. V loňském roce dosáhl koncern předepsaného pojistného ve výši 2,668 miliardy EUR (kapacita celého českého pojistného trhu činila ve stejné době cca 2,8 miliardy EUR). Rakouská UNIQA je leaderem tamějšího pojistného trhu s přibližně čtvrtinovým podílem. Česká dceřiná společnost byla založena v roce 1993 jako Česko-rakouská pojišťovna, a koncernový název UNIQA převzala v polovině roku 2001. Je univerzální pojišťovnou, která pokrývá svými produkty prakticky všechny pojistné potřeby trhu. Opakovaně jí bylo potvrzeno ratingovou agenturou Standard & Poor´s hodnocení BBBpi.