UNIQA inovovala produkt investičního pojištění FINANCE LIFE

UNIQA pojišťovna reagovala na zvýšený zájem klientů o investiční životní pojištění i na stále širší znalosti veřejnosti týkající se investičních příležitostí a optimalizovala svůj produkt FINANCE LIFE. Úpravy se týkají zejména rizikových složek pojištění, které jsou součástí produktu, a činí ho oproti jiným finančním nástrojům na trhu jedinečným, konkrétně připojištění úrazu a denních dávek v pracovní neschopnosti. Další novinkou je omezení rizika klienta z finálního poklesu akciových trhů.

V rámci úrazového připojištění nabízíme nyní klientům možnost sjednání samostatného krytí rizika trvalé invalidity s progresivním plněním dle rozsahu postižení. Základní pojistná částka činí 200.000.- korun, přičemž lze uzavřít až šestinásobek této sumy. Progresivní pojistné plnění tak může dosáhnout až 4,800.000 korun. V individuálních odůvodněných případech přistoupí UNIQA i na vyšší pojistnou částku.

Vzhledem k velmi frekventované kombinaci investičního pojištění s hypotečním úvěrem bylo UNIQA pojišťovnou do programu FINANCE LIFE integrováno rovněž připojištění denních dávek po dobu pracovní neschopnosti. Tato dávka pomůže klientovi splácet hypoteční úvěr v období, kdy z důvodu dlouhodobějšího onemocnění nepobírá svůj běžný příjem, ale pouze státem stanovenou nemocenskou. Připojištění denních dávek UNIQA lze sjednat bez zkoumání výše příjmů do 500.- korun na den, přičemž karenční doba činí volitelně 14 nebo 28 dnů, lze ovšem sjednat i kombinaci obou.

Třetí novinkou v rámci FINANCE LIFE je nástroj k utlumení rizika ztráty způsobené propadem akciových trhů ke konci pojištění. Speciální INVESTPLAN spočívá v postupném automatickém převádění příslušné části podílových jednotek z dynamičtějších programů do dluhopisového portfolia STABIL, aby se zamezilo ztrátě z důvodu výkyvů kurzu akcií v posledních (maximálně deseti) letech trvání pojištění.

Klient UNIQA, který uzavře produkt FINANCE LIFE, má také možnost adaptovat svoji investiční strategii podle své aktuální situace během celé smluvní doby. Může rovněž programy „namíchat“ podle svých osobních preferencí.

Informace o vývoji investice nalezne klient v pravidelně aktualizované sekci webové stránky UNIQA pojišťovny – www.uniqa.cz