Unipetrol podpoří Národní divadlo i v letošním roce

Praha, 13. dubna 2007 – Úspěšná spolupráce významné petrochemické společnosti Unipetrol a Národního divadla pokračuje i v letošním roce. Vloni byl Unipetrol partnerem projektu Mozartův rok v Národním divadle, v letošním roce bude partnerem Národního divadla jako takového. Tato spolupráce byla dnes stvrzena slavnostním podpisem smlouvy zástupců obou institucí – generálního ředitele Unipetrolu François Vleugelse a ředitele Národního divadla PhDr. Ondřeje Černého.

Díky společnosti Unipetrol se mohly v roce 2006 uskutečnit v Národním divadle klíčové mozartovské projekty, jako například premiéry inscenací oper Don Giovanni a La clemenza di Tito a dva koncerty Gerd Albrecht představuje Mozarta. Národní divadlo si velmi váží velkorysé podpory společnosti Unipetrol, jejíž další fáze začíná právě dnešním dnem.

Hlavními cíly spolupráce bude podpora umělecké činnosti Národního divadla na poli dramatickém, hudebním a tanečním a společná propagace spolupráce obou subjektů v očích české veřejnosti.

Velmi mě těší, že jako silná společnost můžeme podporovat kulturu na té nejvyšší úrovni, kterou pro nás reprezentuje právě Národní divadlo jako špička mezi kulturními institucemi v České republice, řekl François Vleugels, generální ředitel Unipetrolu.

Je vždy dobré, když velcí hráči z různých oblastí kulturního a společenského světa spojí své síly. Je to i případ spolupráce Národního divadla se společností Unipetrol, řekl ředitel Národního divadla Ondřej Černý.