Unikátní pomocník investora - Bracket pokyn

(22.8.) Fio, burzovní společnost, a.s., významný český on-line broker, který zprostředkovává obchodování s akciemi na trzích v USA, SRN, ČR a Maďarsku, oznamuje spuštění Bracket pokynu pro obchodování v USA.

Od dnešního dne, tj. 22.8.2006 umožňuje společnost Fio, jako jediný broker v ČR, v obchodní aplikaci e-Broker používat nový Bracket pokyn. Jedná se o unikátní typ tzv. inteligentního pokynu. Pomocí jediného pokynu lze investici zajistit tak, aby k jejímu uzavření došlo buď na úrovni předem stanoveného zisku, nebo na úrovni předem stanovené maximální přípustné ztráty.

Příklad zadání pokynu:

Mám nakoupené akcie za cenu 10 USD, přičemž dle svojí investiční strategie chci realizovat zisk 15%, popřípadě pozici opustit při ztrátě 5%. V takovém případě zadám prodejní pokyn typu Bracket, kde jako ziskovou limitní cenu uvedu 11,50 USD a jako ztrátovou Stop cenu 9,50 USD. V případě, že v následném vývoji kurz dosáhne úrovně 11,50 USD, dojde k prodeji přinejlepším na této ceně, naopak v případě poklesu k úrovni 9,50 USD dojde ke zaktivování Stop-lossu a k prodeji proti aktuální poptávce.

Dle Marka Polky, vedoucího Klientské divize Fio „nový Bracket pokyn doplňuje celou řadu inteligentních pokynů, které aplikace e-Broker umožňuje používat nejen na trzích v USA, ale také na německé Xetře nebo na pražské burze. Jeho spuštění vychází z naší strategie nabízet klientům neustále co nejmodernější technické zázemí.“

Více na stránce: http://www.e-broker.cz/…_pokyny.itml