UniCredit otevírá novou pobočku v čínském Guangžou

[Tisková zpráva] Skupina UniCredit získala od Čínské komise pro bankovní regulaci (China Banking Regulatory Commission, CBRC) povolení k transformaci své reprezentační kanceláře v Guangžou (Kantonu) na bankovní pobočku, která se tak připojí k pobočce v Šanghaji a zastoupení v Pekingu. Generální ředitel UniCredit Federico Ghizzoni dnes oficiálně uvedl pobočku do provozu.

Skupina UniCredit má své zastoupení v Číně již 30 let a nová pobočka je dalším dokladem podpůrné role, kterou sehrává na poli mezinárodního rozvoje podniků. Znalost místního trhu, tým evropských a čínských odborníků, stejně jako asistence poskytovaná prostřednictvím China Desk  ve všech hlavních zemích, kde Skupina působí – takové jsou přednosti, které může UniCredit nabídnout každému, kdo chce vyvíjet činnost v této asijské zemi.

Nová pobočka Guangžou bude v souladu s čínskými předpisy nabízet služby v zahraničních měnách, a to vklady, krátkodobé, střednědobé a dlouhodobé úvěry, factoring a discounting, obchodování státních dluhopisů, dluhopisů a finančních cenných papírů mimo akcií oceněných v cizích měnách, akreditivy a záruky, tuzemské a mezinárodní úhrady, obchodování v cizích měnách na vlastní jméno i pro třetí strany, mezibankovní půjčky, zjišťování úvěruschopnosti a konzultační služby.

Novou pobočku bude řídit Jonathan Lin, manažer s dlouholetou praxí ve finančním sektoru v prostředí mezinárodních společností a institucí, který v uplynulých dvou letech pracoval v šanghajské pobočce UniCredit.

Guangžou je hlavním městem jihovýchodní provincie Guangžou, která v roce 2010 měla

100 milionů obyvatel a HDP 655 miliard USD, což ji staví do pozice nejrozvinutější provincie Číny, jež se může za poslední tři roky pyšnit více než 10% mírou průměrného růstu disponibilních příjmů a výdajů.

„Již jsme rozsáhle investovali do vytvoření své významné přítomnosti v Číně a budeme v tom dále pokračovat, abychom mohli pomáhat našim klientům a být jim skutečným partnerem,“ uvedl Federico Ghizzoni, generální ředitel UniCredit. „Čína se svým potenciálem

500 milionů spotřebitelů představuje nanejvýš přitažlivou – ale zároveň i nejsložitější – zemi pro vstup evropských společností. Mnozí z našich evropských klientů již v Číně působí, ať prostřednictvím výrobních základen nebo komerčních organizací. Internacionalizace obzvláště v dnešním krizí poznamenaném hospodářském údobí představuje pro podniky velkou příležitost. Naše Skupina je připravena takovým podnikům pomáhat bez ohledu na to, zda patří mezi velké korporace nebo malé a střední podniky, a zda již provozují činnost nebo si teprve přejí vstoupit na nové trhy.“

V současnosti pomáhají čínské pobočky UniCredit více než 400 klientům v oblasti celních služeb, včetně poskytování poradenství zejména v oblasti čínských zákonů.

Vedle Guangžou poskytuje Skupina UniCredit své služby v této asijské zemi prostřednictvím pobočky Šanghaj otevřené od roku 1996, která společnostem nabízí širokou škálu produktů a služeb, mimo jiné vklady a úvěry v tuzemské měně i v cizích měnách, jakož i kreditní transakce kreditní v oblasti global transaction banking a cizoměnové.

Vysoce aktivní je také reprezentační kancelář v Pekingu, otevřená od roku 1982. Poskytuje klientům komplexní konzultační služby a je vynikajícím referenčním místem pro společnosti, které poprvé vstupují na čínský trh.

UniCredit se řadí mezi nejsolidnější evropské komerční banky a vyvíjí diverzifikovanou obchodní činnost v oblasti finančních služeb.

Nabídka UniCredit pro klientelu firemního a investičního bankovnictví se soustřeďuje na tří primární pilíře:

• služby firemního bankovnictví a transnacionální;

• strukturované financování, akciové trhy a investiční produkty;

• přístup do západní, střední a východní Evropy.

Díky své síti, jedné z nejrozsáhlejších v Evropě a čítající zhruba 10.000 poboček, dokáže UniCredit pomáhat čínským společnostem, které již působí nebo by si přály zahájit obchodní působení v Evropě.