UniCredit Leasing CZ mění a rozšiřuje představenstvo

[Tisková zpráva] Dozorčí rada UniCredit Leasing CZ schválila dne 30. září 2010 plánované personální změny v představenstvu společnosti. Ing. Jiřího Matulu nahradil na pozici předsedy představenstva dosavadní místopředseda Ing. Jaroslav Jaroměřský, který se rovněž stal novým generálním ředitelem UniCredit Leasing CZ.

Dozorčí rada také rozhodla o rozšíření představenstva ze dvou členů na tři. Nově jmenovanými členy představenstva se stali Ing. Renata Nováková, která převezme zodpovědnost za oblasti Finance a Operations, a Ing. Karel Nováček zodpovídající za Řízení rizik.

„Nové posily v představenstvu jsou zárukou, že se společnost bude i nadále rozvíjet a efektivně dosahovat stanovených cílů,“ řekl Jaroslav Jaroměřský, generální ředitel a předseda představenstva UniCredit Leasing CZ. „Jiří Matula přivedl společnost na pozici jedničky na českém leasingovém trhu. Našim cílem je navázat na dosažené úspěchy a dále pokračovat v naplňování strategie společnosti,“ dodal Jaroslav Jaroměřský.

Nové tříčlenné představenstvo společnosti UniCredit Leasing CZ nabývá od 30. září 2010 následující podoby:

Jaroslav Jaroměřský se posouvá na pozici předsedy představenstva po čtyřletém období, kdy byl jeho místopředsedou. Ve své funkci bude zodpovídat za oblast lidských zdrojů, obchodu, identity a komunikace a právní aspekty firmy.

Zodpovědnost za oblast Finance a Operations přebírá v představenstvu Renata Nováková. Ve skupině UniCredit Leasing působí již od roku 1995, a to na manažerských pozicích v controllingu a financích. Pět let zastávala funkci jednatelky dceřiné společnosti Renault Leasing a v roce 2009 se stala finanční ředitelkou UniCredit Leasing CZ.

V rámci povinností člena představenstva se bude Karel Nováček starat o oblast Řízení rizik. Od roku 2006 nastoupil jako ředitel divize Řízení rizik v UniCredit Leasing CZ, přičemž oboru Risk Managementu se věnuje od roku 2002. V průběhu své kariéry působil Karel Nováček čtyři roky v mateřské společnosti Bank Austria Creditanstalt (nyní součást skupiny UniCredit) ve Vídni. Ve společnostech bankovní skupiny UniCredit pracuje od roku 1995.