UniCredit Bank: místo vánočního večírku pro zaměstnance pomoc postiženým povodněmi

Přes jeden milion korun věnuje UniCredit Bank na pomoc povodněmi zasaženým lidem. UniCredit Bank se rozhodla, že namísto plánovaného vánočního setkání se zaměstnanci věnuje vyčleněnou částku obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni, která pomáhá obětem zasaženým záplavami. K tomuto daru se navíc připojili i samotní zaměstnanci banky, kteří nezávisle na tomto rozhodnutí mezi sebou zorganizovali sbírku se stejným účelem.

V souvislosti s tragickými událostmi, které se odehrály na území České republiky, přispěla UniCredit Bank rodinám zasaženým rychlými záplavami částkou 1 062 617 Kč na odstranění škod. Jako vhodného zprostředkovatele rychlé pomoci vybrala banka obecně prospěšnou společnost Člověk v tísni, která momentálně pomáhá obyvatelům postiženým letními povodněmi na území celé České republiky.

Rozhodli jsme se opustit myšlenku organizace vnitropodnikové vánoční akce a věnovat tyto prostředky na bezesporu v tomto čase užitečnější věc, odůvodnil rozhodnutí Jiří Kunert, generální ředitel UniCredit Bank. Jeden milion korun, který věnovala UniCredit Bank Člověku v tísni, však rozšířil ještě finanční dar zaměstnanců UniCredit Bank, kteří sami vyjádřili spontánní podporu této akci a vybrali přes 62 tisíc Kč.

Celkem 1 062 617 Kč půjde na další etapu přímé pomoci zasaženým rodinám. Organizace Člověk v tísni podporuje jednotlivé rodiny příspěvky na obnovu a opravy vyplavených domů.