UniCredit Bank - Nejlepší banka roku 2011

[Tisková zpráva] Nejlepší bankou roku 2011 se v České republice stala UniCredit Bank.

V soutěži, kterou pravidelně od roku 2009 vyhlašují Hospodářské noviny, získala první místo podruhé v historii. Oceněním v této soutěži UniCredit Bank potvrdila silnou pozici, a to zejména díky inovativním produktům, jako je například Převratná hypotéka, úrovni svých služeb, dynamicky expandující pobočkové síti a příznivým hospodářským výsledkům. Srovnáním jednotlivých kritérií a ukazatelů se stala jednoznačně Nejlepší bankou 2011.

„Velmi nás potěšil již první úspěch UniCredit Bank v této soutěži již v roce 2009. Velmi dobře si uvědomuje, že získat jakékoliv ocenění znamená příjemnou tečku za celoroční tvrdou prácí, avšak obhajoba titulu je daleko náročnější. Již druhé ohodnocení UniCredit Bank jako Nejlepší banky 2011 je důkazem naší výborné pozice ve firemním bankovnictví i úspěšné strategie expanze banky do retailového segmentu. K prvenství nám pomohlo také další zkvalitňování služeb a dobré hospodářské výsledky,“ uvedl Jiří Kunert, předseda představenstva a generální ředitel UniCredit Bank.

UniCredit Bank je čtvrtou největší bankou v České republice, z mezinárodního měřítka je součástí skupiny UniCredit Group, která je nejvýznamnější bankovní skupinou v Evropě. UniCredit Group v současné době aktivně působí 22 zemích a má 10 200 poboček. V České republice má banka v současné době 89 poboček, včetně třinácti obchodních míst franšízového typu.