Ukazatele hospodaření Penzijního fondu České pojišťovny stále rostou

Praha, 28.listopadu 2002

Úspěšnost Penzijního fondu České pojišťovny, a.s., (PFČP) na trhu penzijního připojištění pokračuje, o čemž svědčí všechny vykazované ukazatele hospodaření. PFČP dosáhl k 30. 9. 2002 čistého zisku 158 mil. Kč, což představuje meziroční nárůst o 80 %. Zároveň zvýšil objem spravovaných aktiv oproti stejnému období loňského roku o 39 % na celkových 7,2 miliard Kč. Při čistém přírůstku 20 094 klientů za 9 měsíců letošního roku byl PFČP s celkovým počtem 342 273 účastníků penzijního připojištění druhým největším penzijním fondem v České republice, s 13% podílem na trhu. První místo mezi penzijními fondy pak zaujímá co do výše základního kapitálu, který představuje 210 mil. Kč.

„Růst Penzijního fondu České pojišťovny ve všech ukazatelích je dynamický a stabilní již od počátku jeho vzniku. Naši progresivitu dokumentuje např. skutečnost, že se PFČP za tento rok podílí čistým přírůstkem klientů na celkovém trhu celými 42 %, zbytek připadá na ostatních 13 fondů. Důvěru v PFČP odráží také narůst smluv s příspěvkem zaměstnavatele, jejichž počet se meziročně zvýšil o 30 % na 65 tisíc“, uvedl Ing. Tomáš Matoušek, výkonný ředitel Penzijního fondu České pojišťovny.

Vybrané hospodářské ukazatele Penzijního fondu České pojišťovny:

Tabulka č. 1127
  k 30. 9. 2001 k 31. 12. 2001 k 30. 9. 2002