Tým Partners posiluje Vít Mikolášek

Tým finančně-poradenské společnosti Partners posílil Vít Mikolášek, vedoucí právního útvaru společnosti. "Jeho rolí bude vedle právního poradenství vybudovat systém compliance a vnitřní kontroly, čímž zajistí, aby byly regulatorní požadavky plněny řádně a včas," říká Kateřina Palková, výkonná ředitelka Partners.

"Není náhodou, že právní oddělení v naší společnosti spadá pod úsek rozvoje a péče o klienty. Zdůrazňujeme tím skutečnost, že je pro Partners velmi důležité, aby vše fungovalo tak, jak má. Dodržování legislativy pro nás není pouhým plněním povinností, protože víme, že do budoucna se projeví v důvěře klientů,“ uvádí Vít Mikolášek.

Vít Mikolášek (25) pochází z Bíliny, vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor Právo a právní věda. Při studiu se detailněji zabýval správním právem s důrazem na zákonné a věcně správné rozhodování správních orgánů. Od roku 2005 působil na Ministerstvu financí v odboru Legislativy finančního trhu a soustředil se zejména na problematiku bankovnictví a kapitálového trhu. Věnoval se také rozličným mezioborovým problematikám ve finančním sektoru, a to i z pohledu ochrany spotřebitele a účastnil se vyjednávání či transpozice několika evropských směrnic. Své pracovní zkušenosti získal v oblastech zákona o bankách, zákona o spořitelních a úvěrních družstvech, zákona o podnikání na kapitálovém trhu, devizového zákona, při přípravě zákona o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu, v problematice Fondu pojištění vkladů, Zajišťovacího fondu družstevních záložen, Garančního fondu obchodníků s cennými papíry a dalších.

„Při přípravě právních předpisů jsem poznal, jak obtížné je po obsahové stránce nastavit text příslušných zákonných ustanovení tak, aby byly ekonomicky i politicky velmi silné finanční instituce ochotny se jimi řídit, a ještě těžší je takové ustanovení prosadit v Parlamentu. V tomto kontextu bychom měli být velmi vděčni evropské legislativě, která pomáhá prosadit některá důležitá pravidla,“ dodává Vít Mikolášek.