Celosvětové tržby společnosti Ernst & Young za fiskální rok 2006 dosáhly 18,4 miliardy amerických dolarů

Praha, 12. prosince 2006 – Společnost Ernst & Young oznámila, že v právě uplynulém fiskálním roce (k 30. září 2006) vzrostly její celosvětové tržby na 18,4 mld. USD. Oproti předchozímu roku to představuje nárůst o 1,5 mld. USD, procentuálně v jednotlivých měnách (tj. nepřepočteno na americké dolary) činí růst 10 %. V České republice překročily tržby společnosti Ernst & Young za uplynulý rok 1 mld. Kč.

Údaje o tržbách zahrnují výsledky tří globálních divizí společnosti Ernst & Young – divize auditu a ekonomického poradenství (Assurance and Advisory Business Services, AABS), divize daňového poradenství a divize transakčního poradenství (Transaction Advisory Services, TAS).

„Uplynulý rok byl pro Ernst & Young dalším rokem výrazného růstu, který je dokladem nasazení našich 114 tisíc zaměstnanců, s nímž po celém světě poskytují našim klientům komplexní poradenské služby té nejvyšší kvality,” prohlásil James S. Turley, předseda a generální ředitel Ernst & Young. Nejlepší výsledky ze všech tří divizí zaznamenala divize TAS s 16% růstem, který odráží po celém světě se zvyšující počet fúzí a akvizicí a dalších obdobných transakcí. Tržby divize AABS vzrostly díky trvalé poptávce po auditorských službách a poradenství v oblasti řízení rizik o 11 %. Tržby divize daňového poradenství se zvýšily o 6 %, mimo jiné v souvislosti s pokračujícími legislativními reformami.

„Za výborné výsledky vděčíme naší celosvětové organizační struktuře, která je zárukou konzistentní implementace metodiky řízení a jednotných interních zásad a postupů,“ domnívá se Paul Ostling, globální provozní ředitel Ernst & Young. „Díky tomu se nám podařilo dosáhnout růstu ve všech geografických oblastech, kde působíme: 9 % v Severní a Jižní Americe, 19 % v severní Evropě, na Středním východě, v Indii a Africe, 6 % ve střední Evropě, 7 % v západní Evropě (s výjimkou Velké Británie) a 14 % na Dálném východě, v Oceánii a Japonsku. Zatímco naše výsledky na „starých“ trzích jsou i nadále velmi dobré, v nově se rozvíjejících ekonomikách se nám díky strategickým investicím podařilo dosáhnout přímo závratného růstu v rozmezí od 25 % do 55 %.“

„Společnost Ernst & Young zaznamenala v České republice velice zdravý růst a její tržby překročily částku 1 mld. Kč. Nejvyšší, téměř 30-procentní růst jsme dosáhli v oblasti poradenských služeb – řízení rizik, interního auditu, forenzního auditu, oceňování, transakčního a daňového poradenství,“ dodává Dirk Kroonen, vedoucí partner Ernst & Young v České republice. „Naši lidé velice dobře chápou důležitou roli, kterou hrají při posilování důvěry investorů a zajišťování stability podnikatelského prostředí. A právě našemu důrazu na tento primární účel ekonomického poradenství vděčíme za úspěch a trvalý růst naší globální organizace. Věříme, že investovat do lidí, společností i společenství zítřka se vyplatí,“ uzavírá Jim Turley.