Tržby společnosti Capgemini vzrostly v prvním čtvrtletí letošního roku o 9,8 %

Praha, 16. května 2006 - Společnost Capgemini dosáhla za první čtvrtletí roku 2006 konsolidovaného zisku ve výši 1,869 miliardy EUR. V porovnání se stejným obdobím loňského roku, kdy dosáhla zisku 1,708 miliardy EUR, je to při konstantních sazbách nárůst o 9,8 %.

Klíčové finanční ukazatele společnosti Capgemini za první čtvrtletí 2006, stanovené podle nových pravidel IFRS, jsou následující:

Finanční ukazatele
1. čtvrtletí 4. čtvrtletí 1. čtvrtletí
2006 2005 2005
Tržby (v mil. eur) 1869 1808 1708
1. čtvrtletí 2006 / + 9,4 % (při současných sazbách)
1. čtvrtletí 2005 + 9,8 % (při konstantních sazbách)

Při předpokladu stálých sazeb skupina Capgemini uveřejnila růst tržeb ve výši 9,8 %. Při současných sazbách činí růst zisku 9,4 %. V porovnání s posledním čtvrtletím roku 2005 společnost Capgemini vykázala růst o 4,2 % (při konstantních sazbách). Výrazný nárůst během prvního čtvrtletí roku můžeme rozdělit a specifikovat následovně:

• podle obchodních odvětví: nejvyšší růst tržeb byl zaznamenán v lokálních poradenských službách (Local Professional Services) (+ 13,0 %), v technologických službách (+ 10,1 %), v outsourcingu, který vzrostl o meziročně 8,8 %, a v konzultantských službách, ve kterých se tržby zvýšily o 8,0 %.
  • podle regionů: růst za sledované období byl silný zejména v Evropě (+ 13,3 %). V Severní Americe vzrostl zisk v poradenských a technologických službách a v konzultantských službách o 5,6 % (při konstantních sazbách).

Sjednané kontrakty za první čtvrtletí dosáhly výše 2 990 milionů EUR, což představuje dvojnásobné navýšení oproti stejnému období předchozího roku a růst o 25,1 % v porovnání s posledním čtvrtletím roku 2005. Na tomto příznivém výsledku má podíl například podpis rozsáhlé smlouvy o outsourcingu s firmou General Motors v USA, ale také rostoucí počet nově uzavřených smluv v oblasti konzultantských a technologických služeb.

Během prvního čtvrtletí letošního roku společnost dále rozšiřovala svou celosvětovou síť, která nyní zaměstnává také 4000 pracovníků v Indii a 1000 v Polsku.

S ohledem na zmíněné příznivé podmínky a dobrou výkonnost v prvním čtvrtletí upravila společnost Capgemini předpověď celkového růstu tržeb za rok 2006 na očekávaných + 8 % ve srovnání s rokem 2005.