Tržby skupiny Capgemini se za druhé čtvrtletí roku 2006 meziročně zvýšily o 10,9 %

Skupina Capgemini dnes zveřejnila konsolidované údaje o svých tržbách za druhé čtvrtletí roku 2006, které dosáhly výše 1,915 mld. eur, oproti 1,764 mld. eur ve druhém čtvrtletí roku 2005 a 1,869 mld. eur v prvním čtvrtletí roku 2006.

Zdroje organického růstu ve výši 10,9 % ve srovnání se stejným obdobím roku 2005 lze popsat následovně:

• Podle oboru činnosti: v oblasti technologických služeb (+10,9 %) a konzultačních služeb (+4,5 %) zaznamenala společnost významný nárůst tržeb i přes menší počet fakturovaných dní než v loňském roce. Díky posílení několika významných zakázek dosáhla míra růstu v oboru služeb outsourcingu 15,3 %.
  • Podle teritoria: Evropa vykázala růst ve výši 12,5 %, přičemž na špici pomyslného žebříčku se umístil region Velká Británie a Irsko, kde tržby vzrostly o 29,4 %. V Severní Americe se tržby zvýšily o 3,9 %.

Oproti prvnímu čtvrtletí roku 2006 vzrostly tržby za celou skupinu o 3,2 % při stálých směnných kursech a při stejném rozsahu konsolidovaných celků a o 2,5 % při současných směných kursech a při stejném rozsahu konsolidovaných cel­ků.

Za druhé čtvrtletí roku 2006 dosáhly sjednané zakázky hodnoty 1,705 mld. eur. Během prvního pololetí letošního roku se počet zaměstnanců celé skupiny zvýšil o 2 600. Skupina nadále rozvíjela svou celosvětovou síť decentralizovaných sužeb, která k 30. červnu 2006 čítala přes šest tisíc zaměstnanců působících v Indii, Číně a v Polsku, což představuje meziroční nárůst o více než 75 %.

Na základě dosažených výsledků provedla skupina úpravu plánované míry růstu tržeb směrem nahoru. Při stálých kursech a při stejném rozsahu konsolidovaných celků by se růst tržeb za celý rok 2006 měl přiblížit k deseti procentům.