Tři nové evropské fondy Parvest

Portfolio podílových fondů BNP Paribas AM se 28. 12. rozrostlo o další tři fondy investující v Evropě: Parvest European Small Convertible Bond, Parvest Euro Bond Sustainable Development a Parvest Euro Corporate Bond Sustainable Development.

Parvest European Small Convertible Bond investuje do směnitelných obligací evropských společností s malou kapitalizací a za cíl si klade překonat v tříletém investičním období UBS European Convertible Bond index. Parvest Euro Bond Sustainable Development investuje výhradně do evropských dluhopisů investičního stupně jejichž emitenti respektují kritéria udržitelného vývoje. Cílem fondu je překonat v tříletém investičním období Lehman Euro Aggregate index.

Parvest Euro Corporate Bond Sustainable Development se od fondu Parvest Euro Bond Sustainable Development liší v tom, že investuje výhradně do korporátních dluhopisů vydaných evropskými společnostmi, které musí také respektovat kritéria udržitelného vývoje. Nicméně i jeho cílem je překonat v tříletém investičním období Lehman Euro Aggregate index. Všechny tři nové fondy jsou vedeny v Eurech a jsou otevřeny pro české investory.