Třetí největší poradenská společnost na světě výrazně rozšiřuje svou působnost v České republice

Praha, 20. května 2003 – Po dokončení celosvětové restrukturalizace se přední světová poradenská společnost, Cap Gemini Ernst & Young, rozhodla posílit své aktivity v České republice. Výrazně přitom plánuje posílit především divizi poradenství pro finanční sektor.

Pražská pobočka konzultantské společnosti se zaměřuje především na tři oblasti poradenství – na finanční sektor, telekomunikace a výrobní odvětví. Hlavní obor činnosti přitom představuje poradenství při zavádění a modernizaci informačních systémů a procesů, při zvyšování efektivity prodeje a poskytování služeb prostřednictvím CRM, při zjednodušování procesů a procedur za účelem zkvalitnění služeb a procesů či při zvyšování efektivity v rámci odběratelsko-dodavatelského řetězce.

„Cap Gemini Ernst & Young je společnost se širokým expertním zázemím a prvotřídním know-how celosvětové skupiny. Tyto přednosti chceme plně využít a prezentovat naši značku jako špičkového poskytovatele vysoce odborných konzultantských služeb,“ řekl Patrik Horný, generální ředitel Cap Gemini Ernst & Young pro Českou republiku. Jak dodal, v příštích měsících se hodlá Cap Gemini Ernst & Young (CGE&Y) zaměřit na ještě aktivnější prezentaci výsledků expertního poradenství, mezinárodních studií a projektů realizovaných v oblasti integrace technologií a transformace obchodních procesů, především spojených se změnou, respektive zavedením nových informačních systémů.

Pobočka v Praze byla založena v lednu 2001 a za více než dva roky působení v České republice se jí podařilo realizovat své projekty v nejvýznamnějších tuzemských firmách – jmenujme například Českou spořitelnu, Komerční banku, HVB Bank, mobilní operátory T-Mobile a Český Mobil, či například Pilsner Urquell a Mediatel. Všem těmto společnostem pomáhá společnost Cap Gemini Ernst & Young díky expertní znalosti oboru, silným vztahům s obchodními partnery a již prověřeným řešením prosazovat se na místním trhu.

Zatímco v roce 2002 zaměstnávala tuzemská pobočka Cap Gemini Ernst & Young 15 špičkových konzultantů, v letošním roce by se tento počet měl zvýšit o dalších minimálně pět expertů. Obrat pražské kanceláře dosáhl v roce 2002 sumy přesahující 8,5 milionu euro.

Při poskytování služeb v rámci našeho regionu se může Cap Gemini Ernst & Young opírat o silné zázemí a know-how celosvětové skupiny, která se stala v roce 2002 s obratem přesahujícím sedm miliard euro třetím největším poskytovatelem poradenských služeb. Celosvětově zaměstnává Cap Gemini Ernst & Young více než 53 000 osob a její tržby za rok 2002 přesáhly 7 miliard euro. 64 % firem z celosvětové TOP 500 využívá služeb skupiny Cap Gemini Ernst & Young.