Tomáš Nidetzký nastupuje na pozici ředitele zodpovědného za retailové aktivity ING ČR a SR

10. února 2003

Do výkonné rady ING pro ČR a SR byl zvolen Tomáš Nidetzký. Stal se tak zodpovědným za aktivity spojené s retailovými službami této finanční skupiny v České a Slovenské republice. Tomáš Nidetzký bude také jmenován generálním ředitelem Nationale-Nederlanden poisťovňa, a. s. na Slovensku.

Tomáš Nidetzký zvolením do funkce navázal na aktivity Ewouta Steenbergena a v této pozici bude řídit retailové aktivity finanční skupiny v České a Slovenské republice (například v oblasti pojišťovnictví, penzijního připojištění nebo bankovních produktů). „ING klade velký důraz na rozvoj svých služeb pro drobnou klientelu. Mým hlavním cílem je i nadále pokračovat v nabídce kvalitních pojistných a bankovních produktů a jiných finančních služeb, které v sobě kloubí jednoduchost a vysoký benefit pro klienta,“ řekl Tomáš Nidetzký.

Tomáš Nidetzký absolvoval fakultu informatiky a statistiky na Vysoké škole ekonomické v Praze. Po ukončení vysokoškolského studia absolvoval postgraduální studium na Oklahoma City University v USA. Svou profesní kariéru začal ve Středisku cenných papírů, dále pracoval ve finančním úseku Komerční banky a v roce 1997 nastoupil do České spořitelny, kde po dobu dvou let pracoval jako ředitel úseku strategického plánování. Tomáš Nidetzký byl zároveň členem dozorčí rady Stavební spořitelny České spořitelny. V roce 1999 přijal nabídku na pozici předsedy představenstva a generálního ředitele Penzijního fondu České spořitelny a v roce 2000 byl jmenován předsedou představenstva a generálním ředitelem Pojišťovny České spořitelny. Od února letošního roku bude Tomáš Nidetzký členem výkonné rady ING a odpovídá za aktivity spojené s retailovými službami.

ING ustanovila výkonnou radu ING pro ČR a SR v listopadu roku 2001 v rámci integrace pěti společností ve dvou zemích. Výkonná rada řídí aktivity společností patřících do skupiny ING v České a Slovenské republice. Jedná se o pojišťovnu ING Nationale-Nederlanden (v ČR i SR), ING Bank (v ČR i SR) a ING Penzijní fond (v ČR). Předsedou výkonné rady je Ron van Oijen. Dalšími jejími členy jsou Paul Matoušek (COO), Renata Mrázová (CFO) a Tomáš Nidetzký.

* * *

ING Group působí v 65 zemích světa a má přes 110 000 zaměstnanců. Z hlediska tržní kapitalizace je jednou z největších finančních institucí v Evropě. V České republice působí od roku 1991. Poskytuje služby v oblasti pojišťovnictví, bankovnictví a správy aktiv přes 400 tisícům individuálních a korporátních klientů. V České republice v rámci skupiny ING Group působí pojišťovna ING Nationale-Nederlanden, ING Penzijní fond, ING Bank, ING Employee Benefits, ING Investment Management, ING Real Estate and ING Lease, ING Baring Private Bank a Baring Communications Equity.