TNT se umístila na první pozici v hodnocení podle indexu Dow Jones Sustainability Index 2007

Společnost TNT se umístila na první pozici v hodnocení udržitelného rozvoje podle indexu Dow Jones Sustainability Index (DJSI) 2007. Konečné výsledky byly oznámeny 6. září v Curychu společností SAM Research, jedním ze zakladatelů tohoto indexu. TNT vylepšila své skóre z 84 bodů v roce 2006 na 91 bodů v tomto roce a dosáhla tím jednak čelního umístění v supersektoru „průmyslové zboží a služby“ (který zahrnuje i dopravu) a zároveň i nejvyššího hodnocení ze všech společností hodnocených v rámci DJSI.

Podle společnosti SAM Research se TNT „soustavně zlepšovala nejen ve svém výkaznictví, ale i ve výkonnosti v oblasti udržitelného rozvoje.“ Společnost dosáhla výjimečně dobrých výsledků v oblastech řízení rizik a krizového řízení, rozvoje lidského kapitálu, angažovanosti zainteresovaných subjektů a environmentálního řízení. Přední postavení skupiny dále podtrhují konkrétní iniciativy, například Planet Me, program TNT zaměřený na snižování emisí CO2.

Výkonný ředitel TNT Peter Bakker k tomu poznamenal: „TNT se na prvním místě v tomto sektoru umístila již potřetí za sebou, ale vůbec poprvé jsme dosáhli globálního prvenství s nejvyšším skóre v rámci celého indexu. Na tento výsledek jsem velice hrdý a srdečně děkuji všem našim zaměstnancům, kteří se na jeho realizaci podíleli. Dosažení tohoto úspěchu bude další motivací k rozvoji iniciativ, jako je Planet Me a Moving the World, partnerství TNT se světovým potravinovým programem OSN, na vyšší úroveň a k udržení našeho čelního postavení.“