T-Mobile se stal jobpilot.cz Zaměstnavatelem roku 2008

Praha, 5. června 2008 – Titul jobpilot.cz Zaměstnavatel roku 2008 získala společnost T-Mobile Czech Republic. Vítězem kategorie Personální projekt roku 2008 je společnost Carrier Refrigeration Operation Czech Republic. Šestý ročník ocenění firem v oblasti zaměstnavatelské politiky bude vyhlášen dnes v 19 hodin v Kongresovém centrum České národní banky.

Ocenění Zaměstnavatel roku bude letos vyhlášeno v 7 celostátních kategoriích. V rámci slavnostního večera budou rovněž vyhlášeni držitelé ocenění jobpilot.cz Zaměstnavatel regionu 2008 pro kraj Praha. Pro „pražské“ ocenění si přijdou zástupci firmy Teléfonica O2 Czech Republic, druhé místo obsadil opět T-Mobile, třetí příčku získal Hewlett-Packard. Celostátnímu kolu ocenění jobpilot.cz Zaměstnavatel roku předchází ocenění jobpilot.cz Zaměstnavatel regionu, které je vyhlašováno ve všech krajích České republiky. V letošním roce bylo vyhlášeno celkem ve třech regionech: 3. dubna v Brně, 9. dubna v Liberci a 24. dubna 2008 v Plzni. Vítězové jednotlivých regionálních kol postupují do celostátního kola na základě předem stanoveného počtu mandátů. Počty mandátů byly stanoveny na základě počtu zaměstnanců v jednotlivých krajích – dle údajů ČSÚ.

V letošním roce bude rovněž vyhlášena kategorie CzechInvest Progresivní Zaměstnavatel roku určena pro malé a střední podniky s počtem zaměstnanců do 250 osob. Pro letošní rok se vítězem stala společnost GRUNDFOS s.r.o.

V kategorii Microsoft Zaměstnavatel bez bariér zvítězil Český rozhlas. Odborným garantem této kategorie je Nadace Charty 77, jejíž stěžejním projektem je konto bariéry.

Další kategorií, která obohatí škálu vyhlašovaných je kategorie The Most Desired Company 2008. Odborným garantem této kategorie je studentská organizace AIESEC. V této kategorii volí studenti vysokých škol společnost, ve které by chtěli po skončení studií pracovat. Vítězem této kategorie se v letošním roce stala Československá obchodní banka a.s. „Ocenění si moc vážíme, protože je pro nás nezvratným důkazem, že jsme se v oblasti atraktivity coby zaměstnavatelé posunuli mezi mladými lidmi do té nejvyšší kategorie. Věřím, že nám vítězství dále zvýší šance získat pro ČSOB ty nejtalentovanější studenty a kvalitní odborníky,“ řekl Petr Hutla, člen představenstva zodpovědný za lidské zdroje a služby ČSOB.

V kategorii Nejžádanější Zaměstnavatel roku 2008 hlasuje veřejnost prostřednictvím webových stránek nebo zasláním sms na telefonní číslo 736 305 305. Vítězem kategorie je v letošním roce společnost Telefónica O2 Czech Republic, a.s., která potvrdila v této kategorii své prvenství.

Ocenění Personální projekt roku 2008 získává společnost Carrier Refrigeration Operation Czech Republic s.r.o. s projektem Soft skills training ve výrobě dle principů KAI ZEN.

„Vývoj na stávajícím trhu práce v České republice každý den přináší nová překvapení a nové výzvy zaměstnavatelům, managementu většiny společností, všem HR oddělením, ale i zaměstnancům samotným. Snažíme se být tím nejlepším prostředníkem pro všechny, kteří se na trhu práce pohybují a vzájemně je propojit pomocí našich služeb. Být generálním partnerem soutěže Zaměstnavatel roku je pouze dalším krokem, jak usnadnit firmám i široké veřejnosti orientaci na trhu práce.“ uvádí manažerka projektu zastupující službu jobpilot.cz Irena Pažitná.

„Myslím si, že zaměstnanecké výhody by měly být smysluplné a měly by pracovníkům přinášet maximální přidanou hodnotu. V dnešní době, kdy není stěhování za prací nic výjimečného, řeší otázku bydlení svých zaměstnanců stále více zaměstnavatelů. Hypoteční banka je jejich řešením právě při poskytování stále populárnějšího benefitu: zvýhodněných úvěrů na bydlení pro zaměstnance. Je tedy logické, že se již podruhé stala partnerem soutěže Zaměstnavatel roku a s mnohými zaměstnavateli navázala úzkou spolupráci,“ říká Jan Sadil, generální ředitel Hypoteční banky.

Generálním partnerem ocenění je jobpilot.cz, součást světové jedničky na online trhu práce Monster. Partnerem ocenění je Hypoteční banka a Microsoft. Odbornými garanty ocenění jsou Hay Group, Benefity, CzechInvest, AIESEC, Nadace Charty 77 a Konto Bariéry.