TISKOVÁ ZPRÁVA Penzijního fondu České pojišťovny

Penzijní fond České pojišťovny ukončil hospodaření za první pololetí roku 2001 s objemem aktiv ve výši 5 mld. Kč. Meziroční nárůst aktiv byl téměř 15 %. „Počet klientů Penzijního fondu České pojišťovny se zvýšil na takřka 314 tisíc, a tím se Penzijní fond České pojišťovny zařadil mezi 3 největší penzijní fondy. Významnou měrou se na této skutečnosti podílely nově sjednané smlouvy s klienty, kterým na penzijní připojištění přispívá jejich zaměstnavatel. Od počátku roku jsme zaznamenali nárůst počtu těchto klientů o 45 %.“, informuje Radek Peřina, místopředseda představenstva Penzijního fondu České pojišťovny. Průměrná měsíční úložka klientů Penzijního fondu České pojišťovny činí 427 Kč.

Dosažený hospodářský výsledek Penzijního fondu České pojišťovny k 30. 6. 2001 je 93 283 tis. Kč, což představuje 40% nárůst oproti stejnému období roku 2000. Zdravá struktura současných portfoliových investic Penzijního fondu České pojišťovny je předpokladem pro nadprůměrné zhodnocení prostředků klientů i v roce 2001.

Vybrané ekonomické údaje k 30. 6. 2001

Tabulka č. 1099
  1. pololetí 2001 (v tis. Kč) rok 2000 (v tis. Kč)
Aktiva celkem 4 959 890 4 344 780
Základní jmění 110 000 110 000
Hospodářský výsledek 93 283 153 621
Počet aktivních účastníků 313 399 296 059

Penzijní fond České pojišťovny, a.s. se od svého založení v roce 1994 řadí k finančně nejsilnějším a nejstabilnějším fondům v České republice. Zakladatelem a jediným akcionářem je Česká pojišťovna a.s. Fond tedy zůstává v českém vlastnictví a přísluší k jedné z nejvýznamnějších skupin na českém finančním trhu. Rozsáhlou sítí pracovišť a finančních poradců Penzijního fondu České pojišťovny a České pojišťovny je zaručen nadstandardní a snadno dostupný servis po celém území ČR. Vedení Penzijního fondu České pojišťovny se aktivně zapojuje a významně podílí na činnosti Asociace penzijních fondů.