Tisková informace Fortis

Praha 7. srpna 2006 – Pavel Svěrák novým ředitelem pro Trade, Export & Project Finance ve Fortis Bank ČR

Společnost Fortis Bank Česká republika jmenovala Pavla Svěráka (51) ředitelem Trade, Export & Project Finance s cílem dále rozvíjet již existující značku Fortis na českém trhu.

Po zkušenostech získaných v diplomatických službách a zahraničním obchodě v PZO Polytechna, nastoupil Pavel Svěrák v roce 1993 do ING Bank v Praze, kde založil oddělení Trade and Commodity Finance. Od roku 1999 zastával pozici vicepresidenta a ředitele oddělení Structured Trade Finance v Citibank a.s. a později ředitele oddělení Export & Trade Finance v Bawag Bank CZ. V současné době je členem pracovní skupiny pro exportní financování při České bankovní asociaci. Pavel Svěrák má dlouholeté zkušenosti v zavádění nových strukturovaných bankovních produktů pro financování zahraničního obchodu.

Fortis Bank Česká republika se zaměřuje na velké a středně velké podniky s mezinárodními aktivitami a komplexními potřebami. Je součástí integrované evropské sítě s více než 120 pobočkami v 18 zemích a má přístup k týmům odborníků mnoha specializovaných bankovních produktů. V oblasti Global Export and Project Finance patří Fortis mezi vedoucí banky, poskytující služby s přidanou hodnotou strukturovaných financí mnoha exportujícím evropským klientům. Jmenování Pavla Svěráka je součástí strategie poskytování kvalitních služeb i exportérům z České republiky a zároveň nabídnout klientům kompletní škálu bankovních služeb.

Fortis je poskytovatelem mezinárodních finančních služeb v bankovnictví a pojišťovnictví. Našim soukromým, firemním a institucionálním klientům nabízíme komplexní škálu produktů a služeb prostřednictvím vlastních poboček i ve spolupráci se zprostředkovateli a dalšími distribučními partnery. S tržní hodnotou 34,7 miliard Euro patří Fortis mezi 20 největších finančních institucí v Evropě. Naše solventnost, zastoupení v 50 zemích a 58 000 profesionálních pracovníků nám umožňují kombinovat globální sílu s lokální flexibilitou a poskytovat našim klientům optimální podporu. Více informací je k dispozici na stránkách www.fortis.com