The Banker: Skupina Raiffeisen je nejlepší bankou na rozvíjejících se trzích

Raiffeisen International se stala „Bankou roku 2005“ na rozvíjejících se trzích. RZB Group dále získala ocenění za Rakousko a pět zemí ve střední a východní Evropě.

Prestižní časopis The Banker ocenil Raiffeisen International cenou „Banka roku 2005“ na rozvíjejících se trzích. Skupina RZB dále získala ocenění pro banku roku v Rakousku, pět regionálních bank ze skupiny pak získalo tituly pro nejlepší banky ve svých zemích. Ocenění „Banka roku“ uděluje The Banker pro různé trhy i země a je považováno za jednu z nejprestižněj­ších cen.

Ocenění „Banka roku“ na rozvíjejících se trzích získala poprvé v historii rakouská společnost. Cena není jen oceněním kvality naší sítě ve střední a východní Evropě, ale i signálem rostoucího globálního významu tohoto regionu, komentoval ocenění generální ředitel Raiffeisen International Herbert Stepic.

Skupina dále získala několik ocenění pro jednotlivé regionální banky, RZB byla vybrána jako nejlepší banka v Rakousku. Toto ocenění podtrhuje náš pozitivní vývoj a úspěch mezi rakouskými firemními klienty. Ukazuje také, že udílení takových cen není založeno pouze na velikosti banky, komentoval výsledky generální ředitel RZB Walter Rothensteiner.

Tituly pro nejlepší banku v jednotlivých zemích získala skupina v Bulharsku, Srbsku a Černé hoře, Albánii, Bělorusku a Bosně a Hercegovině. Zatímco Raiffeisenbank v Bulharsku získala ocenění poprvé a v Srbsku a Černé hoře podruhé, ve zbývajících třech zemích byly banky ze skupiny Raiffeisen oceněny již potřetí v řadě.

Tomáš Kofroň
Raiffeisenbank a.s.