THE BANKER: NEJLEPŠÍ BANKOU V REGIONU JE RAIFFEISEN

Skupina RZB Group získala pět cen při vyhlašování titulu „Banka roku 2006“ v prestižní anketě časopisu The Banker. Kromě ceny pro nejlepší banku ve střední a východní Evropě získala rovněž individuální ocenění ve čtyřech zemích.

Renomovaný časopis The Banker vyhlásil Raiffesen Zentralbank Österreich společně s Raiffeisen International „Bankou roku 2006“ ve střední a východní Evropě. Kromě toho byla RZB oceněna „Bankou roku“ v Rakousku. Dceřiné banky v Bulharsku, Chorvatsku a Srbsku navíc získaly cenu na jejich domácích trzích.

Ocenění uděluje The Banker pro různé regiony, země a kategorie. Je považováno za jedno z nejprestižnějších v oboru, rozhodování není založeno jen na kvantitativních kritériích, jako je růst zisku či aktiv, ale i na rozvoji či budoucí strategii.

„Toto ocenění nejen potvrzuje kvalitu naší sítě ve střední a východní Evropě, ale zobrazuje i naší pionýrskou roli v regionu, kterou jsme letos podpořili významnou expanzí v Rusku,“ komentoval výsledky generální ředitel RZB Walter Rothensteiner. Generální ředitel Raiffeisen International Herbert Stepic dodal, že skupina měsíčně získává více než 100 tisíc nových klientů. „Výsledek oceňuje tento ojedinělý dynamický rozvoj v kombinaci s našimi silnými obchodními výsledky,“ dodal. Skupina RZB přes dceřinou Raiffeisen International provozuje jednu z nejširších bankovních sítí ve střední a východní Evropě. Na 16 trzích a 2775 pobočkách obsluhuje více než 11,7 milionu klientů.