Téma: Proces vyrovnání ČKD Praha Holding může být přínosem pro fond YSE akcionářů

Otevřený podílový fond YSE akcionářů se pod správou investiční společnosti NEWTON Investment zařadil mezi úspěšné balancované fondy v ČR. Fond aktuálně dosáhl v hodnocení scoringu Czech Rating Agency čtyř hvězdiček z maximálních pěti. NEWTON Investment ve fondu obhospodařuje majetek v celkovém objemu přibližně 137 miliónů korun.

V průběhu letošního roku očekáváme možnost úspěšného vyrovnání pohledávky za ČKD Praha Holding, a.s. ve vyrovnání, která je výsledkem investic předchozího správce. Zmíněné vyrovnání tak může přinést významný nárůst hodnoty čistého obchodního jmění fondu připadajícího na jeden podílový list.

Případné další informace k vyrovnání a k vývoji ve věci ostatních nelikvidních aktiv v majetku fondu jsou k dispozici v doplňkové zprávě, kterou najdete v příloze a samozřejmě na www.fondy.newton.cz

Společnost pravidelně vydává podrobné informace týkající se zhodnocení majetku YSE akcionářů a vývoje nelikvidních aktiv v majetku fondu. Informace jsou dostupné na internetových stránkách společnosti www.fondy.newton.cz , registrovaným uživatelům jsou zasílány prostřednictvím e-mailu. Veškeré naše jednání je vedeno cílem vytváření transparentního prostředí, které je potřebné k dobrému investičnímu rozhodování.

Společnost prostřednictvím fondů nabízí tři základní typy investičních strategií. Hlavní nabídku otevřených podílových fondů investiční společnosti NEWTON Investment proto tvoří fondy NEWTON konzervativní, NEWTON balancovaný a NEWTON Euro. NEWTON Investment je členem Unie investičních společností ČR od roku 1998.