T-Mobile: další zjednodušení roamingu

Zpřehlednění a zjednodušení roamingu připravil T-Mobile pro své tarifní zákazníky od 1. dubna.

Stávající Standard roaming bude na konci března ukončen a nahrazen takzvaným zonálním roamingem. Ceny za volání ze zahraničí se tak nebudou lišit podle zvoleného operátora v dané zemi, destinace či denní doby hovoru. Zonální tarifikaci nabízí T-Mobile od roku 2004 pod názvem Happy roaming. K němu si mohou zákazníci dále aktivovat buď roamingové zvýhodnění WorldClass nebo Cestovatel. Od 1.4. dojde také k rozšíření počtu zemí, v nichž může zákazník využít zvýhodnění WorldClass – nově byly přidány Slovensko a Chorvatsko.

Tarifní zákazníci T-Mobile už nebudou muset před svou zahraniční dovolenou zkoumat složité ceníky a hledat, který operátor v navštívené zemi poskytuje nejlevnější SMS a který cenově nejvýhodnější volání. Nemusí se ani starat o to, v jakou denní dobu volají, či jak vysoký bude jejich účet při aktuálním kurzu koruny. V Happy roamingu je celý svět rozdělen pouze do čtyř geografických oblastí. Z každé z nich zákazníci volají za jednotnou cenu. Pevně dané ceny se vztahují také na příchozí hovory, SMS, MMS a GPRS.

Zjednodušená struktura přináší větší přehlednost a jistotu cen pro volající ze zahraničí.

Zákazníci, kteří dosud využívali Standard roaming, budou prvního dubna převedeni na Happy roaming. Tím kromě jednoduchého účtování roamingových služeb získají možnost aktivovat si roamingové zvýhodnění Cestovatel, které pro uživatele Standard roamingu nebylo dostupné.

Cestovatel nabízí volání za bezkonkurenční cenu z devíti T-Mobile sítí, a to v Německu, Rakousku, Slovensku, Maďarsku, Chorvatsku, Polsku (síť ERA), Nizozemí, Velké Británii a USA – jen za 4 Kč za minutu bez DPH (4,76 Kč včetně DPH) plus sestavovací poplatek 29 Kč bez DPH (34,51 Kč včetně DPH). Příchozí hovory jsou pouze v ceně sestavovacího poplatku.

Kdo chce ušetřit na volání v rámci starého kontinentu, může sáhnout po balíčku Evropa. Za 375 Kč bez DPH (446,25 Kč s DPH) získá 15 volných minut na příchozí a odchozí hovory v rámci navštívené země a do České republiky. Minuta volání tak přijde na 25 Kč bez DPH (29,75 Kč s DPH). Balíček lze využívat ve všech evropských zemích, vyjma Ruska a Ukrajiny.

K Happy roamingu si zákazníci mohou aktivovat také zvýhodnění WorldClass, u nějž dochází k 1. dubnu k následujícím změnám.

WorldClass také na Slovensku a v Chorvatsku

Od dubna mohou zákazníci využívat WorldClass – tedy výhodné volání za 19 Kč – i ze Slovenska a Chorvatska. Zvýhodnění WorldClass umožňuje telefonovat ze zahraničí do České republiky i do dalších WorldClass zemí za jednotnou sazbu 19 Kč za minutu bez DPH (22,61 Kč s DPH). V každé zemi patřící do WorldClass je jedna partnerská síť, ve které volající platí tuto zvýhodněnou cenu. (Od 1. dubna dochází ke změnám preferovaných partnerů v šesti zemích: Dánsku, Irsku, Lucembursku, Lucembursku, Řecku, Španělsku a Švýcarsku.)

Aktuální seznam partnerských operátorů najdete na www.t-mobile.cz/worldclass.

Celkem tak bude možné volat za 19 korun za minutu ze 24 zemí Evropy a z USA. WorldClass není možno kombinovat se zvýhodněním Cestovatel.