Syndikované úvěry ČSOB mají novou posilu z francouzských vod

ČSOB pozměnila strukturu útvaru syndikovaných úvěrů s cílem posílit postavení banky v oblasti multilaterálního financování (syndikované a klubové úvěry, ko-financování). Novým ředitelem útvaru s důrazem na marketing a budování nových vztahů s klienty se stal Miloš Večeřa, jeho zástupcem se zodpovědností za strukturování a distribuci se stal Ivan Horák.

Miloš Večeřa (44) přešel do ČSOB z francouzské CALYON Bank (dříve Credit Lyonnais). Před svým dvouletým působením v oddělení specializované financování v CALYON pracoval v letech 1996 až 2002 v Mezinárodní finanční korporaci (IFC) ze Skupiny Světové banky jako vedoucí regionální mise pro ČR a SR. Před tím působil 6 let v Chase Manhattan Bank ve Vídni, New Yorku a Praze, naposledy jako vedoucí zastoupení banky pro ČR a SR. Večeřa vystudoval obor ekonomika průmyslu na VŠE v Praze. Svůj volný čas věnuje rodině, tenisu a cestování.

Ivan Horák (51) působí v ČSOB od r. 1974 postupně se zaměřením na mezistátní a mezibankovní platební a úvěrové vztahy, financování dovozů a exportní financování. V posledních letech pracuje v oblasti syndikovaných úvěrů – z toho 13 let ve vedoucích pozicích. Horák absolvoval obchodní fakultu VŠE v oboru ekonomika zahraničního obchodu. Svou odbornost na poli finančnictví si mj. prohluboval krátkodobými zahraničními studijně-pracovními pobyty (Londýn, New York, Japonsko, Brusel). Mezi jeho hlavní záliby patří ty, které může sdílet s rodinou – příroda, zahrada a rekreační sport.