Svou Ideální banku navrhlo 133 studentů

[Tisková zpráva] Třetí ročník soutěže Poštovní spořitelny a www.bankovnipoplatky.com Ideální banka 21. století už zná všechny letošní účastníky. Na téma „nabídka vhodných služeb a produktů“ se sešlo celkem 133 prací, v nové kategorii video budou soutěžit dva studentské týmy. Studenti se letos utkají o ceny za 100 tisíc korun v kategoriích nejlepší práce, nejlepší nápad a nejlepší video.

Letošní ročník se nese ve znamení současné ekonomické situace. Studenti ve svých úvahách varují například před nerozumným zadlužováním a doporučují bankám věnovat se prevenci. Časté jsou také návrhy speciálních produktů pro seniory, děti či těhotné ženy, přiblížil některá z letošních témat Ombudsman Poštovní spořitelny Martin Kovář.

Z celkového počtu odevzdalo svoje práce 29 studentů, 87 studentek a 17 studentských týmů. Většinu soutěžících tvoří studenti vysokých škol – 107. Největší zastoupení mají Technická univerzita v Liberci, Bankovní akademie – gymnázium, Střední odborná škola a Vyšší odborná škola z Prahy 3 a VOŠ a SOŠ Jana Maláta z Nového Bydžova.

Došlé práce teď bude ve dvou kolech posuzovat odborná porota. V prvním kole vyberou zástupci serveru www.bankovnipoplatky.com a Poštovní spořitelny 20 nejlepších prací. Ve druhém kole budou vybírat vítěze zástupci odborného a mediálního partnera, organizátoři,  garanti projektu a také loňští vítězové soutěže. Do konce ledna 2010 tak bude známo konečné pořadí, během února proběhne slavnostní vyhlášení výsledků a také předání cen. Veškeré informace o soutěži jsou k dispozici na adrese http://www.bankovnipoplatky.com/…i-09-10.html