Světový pohár v Komerční bance

V Praze, 14.září 2006 - Jedna z nejcennějších sportovních světových trofejí, pohár pro vítěze Mistrovství světa v ragby „Webb Ellis Cup“, bude ve dnech 14. – 16. září 2006 k vidění v České republice. Veřejnost si jej bude moci prohlédnout 14. a 15. září 2006 vždy od 14 do 16 hodin ve výloze pobočky KB, Na Příkopě 33, Praha 1, a pak také při příležitosti kvalifikačního utkání české ragbyové reprezentace. To se hraje v sobotu 16. září od 14 hodin v Říčanech.

Možnost prohlédnout si světový pohár, ale také dozvědět se něco více o ragby, budou mít v pátek 15.září rovněž děti několika pražských škol, na kterých v současné době vznikají ragbyové kroužky. Pohár budou doprovázet reprezentanti Martin Kafka, Karel Pekáček a Antonín Brabec ml. Tato akce je součástí podpory Komerční banky, kterou věnuje rozvoji ragbyového sportu v ČR. Zapůjčení poháru do České republiky bylo možné jen díky těsné spolupráci s mateřskou bankou Société Générale, která se stala oficiálním partnerem Mistrovství světa v ragby 2007 a je také oficiální bankou šampionátu.

Webb Ellis Cup je trofejí pro vítěze mistrovství světa v ragby. Cena je pojmenována po Williamu Webbu Ellisovi, jehož federace RFU označila za „vynálezce“ ragby. Pohár se uděluje vítězi mistrovství světa od prvního konání této soutěže v roce 1987. Pohár je vysoký 38 cm a je vyroben z pozlaceného stříbra.

Dosavadními vítězi poháru jsou: 1987 – Nový Zéland, 1991 – Austrálie, 1995 – Jihoafrická republika, 1999 – Austrálie, 2003 – Anglie. Austrálie je jedinou zemí, která tuto cenu získala dvakrát.

Marie Petrovová
Tisková mluvčí KB