SUPERSPAD slaví první rok existence a nově umožňuje obchodování s tureckými akciemi

Investiční produkt SUPERSPAD společnosti CYRRUS, a.s., slaví první rok úspěšné existence. Výsledky dokazují obrovský zájem českých investorů o obchodování na mezinárodních trzích. Od listopadu loňského roku totiž zákazníci zobchodovali zahraniční akciové tituly v celkové hodnotě 2,57 miliard Kč. CYRRUS se proto rozhodl rozšířit nabídku titulů o turecké akcie. Je první v České republice, kdo je nabízí k obchodování v českých korunách.

„Výsledky produktu SUPERSPAD jasně ukazují, že čeští investoři stále častěji hledají alternativy k obchodování s tuzemskými cennými papíry. Českých akciových titulů je na pražské burze jen omezený počet a klienti proto vyhledávají nové investiční možnosti. Největší poptávka je zatím po polských akciích a růst zájmu o ně očekáváme i do budoucna,“ říká Jan Procházka, hlavní analytik společnosti CYRRUS. „Pokud bude tento trend pokračovat je pravděpodobné, že v příštím roce zobchodujeme více akciií polských než českých společností. Ukazuje se, že nabídka obchodování zahraničních akciových titulů v českých korunách byl jednoznačně krok správným směrem,“ dodal Procházka.

Produkt SUPERSPAD oficiálně představila společnost CYRRUS, a.s., loni v listopadu. Tato průlomová nabídka klientům umožnila obchodování se základními akciovými tituly, které jsou součástí pražské, varšavské a budapešťské burzy a to v jedné měně – v českých korunách. Do dnešního dne klienti na varšavské a budapešťské burze zobchodovali akcie v hodnotě 2,15 miliard Kč.

Letos na podzim byl SUPERSPAD rozšířen o německé tituly indexu DAX. Společnost CYRRUS nabídla jako první v České republice všech 30 jeho titulů v českých korunách. I přesto, že jsou německé akcie v nabídce společnosti od září, klienti již zobchodovali cenné papíry v hodnotě 407 mil. Kč. Osm nejlikvidnějších německých akcií lze navíc nakupovat na marži.

Nyní přichází společnost CYRRUS s tureckými akciemi, které představují výrazný kontrast k německým titulům. Nový trh má řadu specifik a vyznačuje se především vysokou volatilitou a velkým objemem obchodů. Ty jsou průměrně 4,6× větší než například na BCPP. „Společnost CYRRUS jako první v České republice nabízí k obchodování nejlukrativnější turecké akciové tituly v českých korunách. Investovat lze zatím do akcií těchto pěti tureckých společností: Akbank, Eregli, Garanti Bank,Turkcell a Tüpras,“ říká Jan Procházka.