SUPERSPAD – nová služba společnosti CYRRUS, a.s.

[Tisková zpráva] Od začátku listopadu nabízí makléřská společnost CYRRUS, a.s., člen a akcionář pražské burzy cenných papírů, tzv. SUPESPAD. Tento průlomový produkt umožní klientům obchodování se základními akciovými tituly, které jsou součástí pražské, varšavské a budapešťské burzy a to v jedné měně – v českých korunách. Potenciální investor se může těšit na rychlou přeměnu peněz, nulové poplatky za směnu a u nejlikvidnějších titulů i na obchodování na marži.

Se SUPERSPADem přinesla společnosti CYRRUS, a.s., na český trh zcela jedinečnou službu, která čerpá z nedávné iniciativy Vídeňské burzy o vytvoření nadnárodní středoevropské burzy. Investoři mohou zhodnotit své peněžní prostředky nákupem nejlikvidnějších titulů z trhů v Polsku a Maďarsku v české měně. Pro tyto obchody navíc platí stejné podmínky, jako při obchodování s českými akciemi ve SPADu. Zákazníci přitom mohou průběžně sledovat vývoj konkrétních operací, tedy zhodnocení své investice, na svém korunovém účtu.

„Tím, že klienti kupují tituly z Polska a Maďarska přímo v české měně, nemusí čekat na zdlouhavou směnu peněz do polských zlotých či maďarských forintů. „Každý zákazník se tak ráno může po poradě s osobním makléřem v klidu rozhodnout, zda nakoupí např. český Unipetrol, polský PKN Orlen nebo maďarský MOL,“ říká Martin Kozumplík, předseda představenstva společnosti CYRRUS.

„Nejlikvidnější tituly jsou navíc obchodovány i na marži, tedy s využitím úvěru nebo půjčky,“ odkrývá hlavní přednost produktu Kozumplík.

Společnost CYRRUS, a.s., umožňuje obchodovat na marži v rámci speciální služby SUPERSPAD nejkvalitnější a nejvíce obchodované emise akcií (tzv. blue chips) z Polska, Maďarska a České republiky. Investoři tak mohou tituly nakupovat kdykoli v otevřené fázi trhu, (to není pravda, každá burza obchoduje jinak)Jednotlivé emise CP se obchodují v tzv. lotech, standardizovaných množstvích cenných papírů pro jeden obchod.

„V nedávné době jsme zahájili zkušební provoz této služby a zájem o obchodování v SUPERSPADu vyjádřilo 15 % současných zákazníků. Očekáváme, že do konce letošního roku se toto číslo více než zdvojnásobí. V současné době ještě přemýšlíme nad rozšířením služby do Rakouska,“ vysvětluje Jan Procházka, garant celého projektu a hlavní analytik společnosti CYRRUS.