SUPERSPAD nabírá na obrátkách

Makléřská společnost CYRRUS, a.s., člen a akcionář pražské burzy cenných papírů, registruje zvýšený zájem zákazníků o obchodování v rámci nové služby SUPERSPAD. V České republice obchoduje v současné době v SUPERSPADu již 43 procent zákazníků, v Praze se jedná dokonce o téměř 80 procent klientů. Službu SUPERSPAD, která umožňuje obchodovat s nejlikvidnějšími tituly z Polska a Maďarska v české měně, představil CYRRUS na začátku listopadu letošního roku.

„Při uvedení SUPERSPADu na trh jsme počítali s velkým zájmem našich klientů, protože již ve zkušebním provozu volalo po službě 15 % zákazníků,“ říká Jan Procházka, garant celého projektu a hlavní analytik společnosti CYRRUS, a.s. „Nicméně fakt, že téměř polovina českých klientů bude v SUPERSPADu obchodovat po necelých dvou měsících, zcela předčil naše očekávání,“ dodává Procházka.

„Na začátku listopadu činil celkový objem obchodů naší společnosti v SUPERSPADu něco málo přes 20 procent, po měsíci běhu nové služby již překonal sledovanou třicetiprocentní hranici,“ míní Jiří Loubal, ředitel společnosti CYRRUS, a.s.

Největší zájem mají klienti o obchodování na marži, tedy s využitím úvěru nebo půjčky. Nejvíce obchodované jsou akcie Egis, KGHM, PEKAO, PKN Orlen, Gedeon Richter a MOL. Bez marže se hodně obchoduje kromě výše jmenovaných titulů i s Biotonem a mediální společností TVN.

Základní informace o službě SUPERSPAD

• Obchodování v jedné měně – v českých korunách – zákazníci nemusí čekat na zdlouhavou směnu peněz do polských zlotých či maďarských forintů.
  • Obchodování s nejlikvidnějšími tituly z Polska a Maďarska na marži – s využitím úvěru nebo půjčky.
  • Obchodování za stejných podmínek jako s českými akciemi ve SPADu.
  • Neustálý přehled o zhodnocení investice v českých korunách.
  • Možnost obchodování kdykoli v otevřené fázi trhu.