Stipendia financovaná Komerční bankou letos získaly tři studentky

V Praze 29.listopadu 2004 – Druhý ročník soutěže o stipendia CEFRES, která financuje Komerční banka, už zná své vítěze.

Odborná porota ocenila práci tří doktorandek – Lucie Antošové (Fakulta sociálních věd UK), Kateřiny Dobešové (Fakulta mezinárodních vztahů VŠE) a Ivany Gregorové (Ekonomicko-správní fakulta MU Brno).

Komerční banka tak finančně podpořila ve spolupráci s CEFRES ( Francouzský ústav pro výzkum ve společenských vědách) už podruhé vybrané práce českých studentů zaměřené na oblast ekonomie, bankovnictví a finančnictví.

Roční stipendium ve výši 75.000 korun na osobu bude vypláceno v akademickém roce 2004/2005. Peníze určené na tato stipendia, která CEFRES studentům vyplatí, v plné výši poskytne Komerční banka.

Spolupráci s akademickou sférou považuje Komerční banka za nesmírně důležitou. Vzdělaní lidé, odborníci, představují základ úspěchu každého subjektu v silné konkurenci. Rozvoj vzdělání je předpokladem rozvoje celé společnosti a samozřejmě také jejího hospodářství, uvedl u příležitosti předání stipendií Alexis Juan, generální ředitel Komerční banky.

Je třeba uvítat iniciativu KB nabídnout třem českým, francouzsky mluvícím, doktorandům, kteří se zabývají ekonomickou problematikou, stipendia, která jim umožní rozvíjet v CEFRES ve velmi dobrých podmínkách výzkumnou práci. Představuje to důkaz, že ekonomický a vědecký svět může vystavět mosty k dosažení společných cílů, je to rovněž příspěvek ke zkvalitnění francouzsko-českých vztahů, zdůraznil ředitel CEFRES Prof. Christian Lequesne.