Stavební spořitelna České spořitelny snižuje úroky u překlenovacích úvěrů až na 3,75 %

Od 1. března 2005 vyhlašuje Stavební spořitelna České spořitelny (SSČS) nové roční sazby u překlenovacích úvěrů. Nejnižší sazba činí 3,75 % p. a, což představuje pokles o 1,5 %. Nejvyšší sazba se snižuje o 0,8 % na 6,95 %.

Snížením úrokových sazeb jsme spolu s poplatkem za vedení úvěrového účtu ve výši pouze 200 Kč ročně vytvořili všem klientům dosud nejlepší podmínky pro financování lepšího bydlení, sdělil Tomáš Nidetzký, místopředseda představenstva a 1. náměstek generálního ředitele.

Rozpětí úrokových sazeb překlenovacích úvěrů se nově pohybuje od 3,75 do 6,95 % p. a. Výše úrokové sazby závisí na délce smluvního vzahu s klientem. Získat úvěr s nejnižší sazbou 3,75 % mohou klienti, kteří po dobu nejméně jednoho roku měli nebo mají uzavřenou úvěrovou smlouvu se SSČS a řádně plnili nebo plní její podmínky. Pro žadatele o úvěr, kteří se uzavřením smlouvy stanou novými klienty banky, je určena sazba 6, 95 % p. a. Klientům pro poskytnutí úvěru postačí 10% akontace.

K žádostem o překlenovací úvěr podaným do 30. dubna 2005 lze navíc na tři měsíce získat startovací úrokovou sazbu 2,99 %, dodal Tomáš Nidetzký.

Úrokové sazby u překlenovacího úvěru MAXI TREND, který je určen i pro nové klienty, se liší podle varianty produktu. U střednědobé varianty se roční sazba snižuje z 6 % na 4,75 %. Dlohodobá varianta má novou sazbu 5,75 % oproti původní 6, 8 % p. a. Banka požaduje zajištění úvěru nemovitostí. Klient při žádosti o úvěr MAXI TREND nepotřebuje počáteční vklad. Minimální výše úvěru 300 tisíc Kč včetně se nemění.

Stavební spořitelna České spořitelny poskytla v roce 2004 téměř 35 tisícům klientů úvěry v celkovém objemu 8, 4 miliardy Kč. Oproti roku 2003 šlo o meziroční nárůst 61 %. V letošním roce plánuje půjčit 10 miliard Kč.

Klára Gajdušková
tisková mluvčí Finanční skupiny České spořitelny