Stavební spořitelna České spořitelny nabízí úvěr Šampion

Od 1. června 2005 přichází Stavební spořitelna České spořitelny (SSČS) s nabídkou úvěru Šampion. Tato speciální nabídka byla úspěšná již v loňském roce, kdy si úvěr sjednalo téměř 4000 klientů. Roční úrokovou sazbu u úvěru přitom SSČS snižuje na 4,99 % z 5,95 %. Úvěr banka poskytne i klientům, kteří teprve začnou spořit. Úvěr má po celou dobu trvání jednotnou konstantní úrokovou sazbu a konstantní splátku. Klient může splácet úvěr až 22 let.

Nový úvěr Šampion je reakcí na bytovou politiku vlády s cílem zpřistupnit úvěry na bydlení široké veřejnosti. Šampion je určen pro klienty, kteří chtějí využít k financování svého bydlení aktuální nízkou úrokovou sazbu a nemají uspořené finanční prostředky, řekl Tomáš Nidetzký, místopředseda představenstva a první náměstek generálního ředitele. „Předností úvěru je kombinace nízké splátky s dlouhou dobou splatnosti, které činí úvěr dostupným pro většinu klientů,“ vysvětlil.

Jako příklad lze uvést úvěr Šampion ve výši 600 000 Kč pro rodinu s jedním dítětem, jejíž čistý měsíční příjem je 12 750 Kč. Měsíční platba pak činí jen 3 450 Kč. Platba je neměnná po celou dobu trvání úvěru. Mimořádné splátky stejně jako jednorázovou splátku celého úvěru před lhůtou splatnosti lze kdykoli poukázat bez sankcí.

Šampion je určen stávajícím i novým klientům, kteří chtějí čerpat úvěr v celkové výši již od 250 000 Kč. Jako zajištění banka požaduje zástavní právo nemovitostí. Klient současně s úvěrovou smlouvou uzavře smlouvu o stavebním spoření.

Pro stávající klienty, kteří již spoří a jejichž vklady jsou ročně úročeny 2 %, je uzavření nové smlouvy o stavebním spoření bezplatné. Výše úhrady za uzavření úvěrové smlouvy činí u Šamipona 5 000 Kč bez ohledu na výši úvěru.

Trvání nabídky je limitováno finančními prostředky, které SSČS pro obchodní akci vyčlenila.

Klára Gajdušková
tisková mluvčí Finanční skupiny České spořitelny