Stavební spořitelna České spořitelny má nového místopředsedu představenstva

Novým místopředsedou představenstva Stavební spořitelny České spořitelny byl 4. října 2004 zvolen Ing. Tomáš Nidetzký (34). Nahradil tak ve funkci Friedricha Weisse, MBA. Ten se po téměř dvouletém působení ve Stavební spořitelně České spořitelny vrátil do své mateřské společnosti Erste Bank. Účastní se řešení nadnárodního projektu v rámci skupiny Erste Bank.

Ing. Tomáš Nidetzký pracoval ve Stavební spořitelně České spořitelny od 1. července 2004 ve funkci náměstka generálního ředitele, 25. srpna 2004 byl dozorčí radou Stavební spořitelny zvolen členem představenstva. Zodpovídá za řízení obchodu a marketingu.

Budu především usilovat o mnohem těsnější spolupráci v rámci Finanční skupiny České spořitelny s cílem maximálně využívat synergické efekty, které spojení se silným akcionářem nabízí. Naplňováním vize jednotné a silné Finanční skupiny České spořitelny, pro niž je spokojený klient prioritním cílem, navážu na své předchozí působení ve skupině, řekl Tomáš Nidetzký. Domnívám se, že změny realizované v posledním roce ve Stavební spořitelně České spořitelny potvrzují správnost této strategie, dodal.

Před svým příchodem do Stavební spořitelny České spořitelny působil Ing. Nidetzký ve společnosti ING Česká a Slovenská republika jako člen výkonné rady a generální ředitel pro retailové finanční služby a na významných pozicích v různých společnostech Finanční skupiny České spořitelny.

Ing. Tomáš Nidetzký je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze a Oklahoma City University. V bankovnictví začal pracovat v roce 1995. Nejprve působil v Komerční bance, v roce 1997 nastoupil do České spořitelny. Roku 1999 se stal předsedou představenstva a generálním ředitelem Penzijního fondu České spořitelny. Od roku 2000 zastával tytéž funkce v Pojišťovně České spořitelny.

Klára Gajdušková,
České spořitelny, a.s.