Správní rada České kanceláře pojistitelů v novém složení

[Tisková zpráva] Shromáždění členů zvolilo na svém prosincovém zasedání novou správní radu České kanceláře pojistitelů (ČKP).

Jejím novým předsedou se stal Ing. Martin Diviš, MBA, generální ředitel a předseda představenstva Kooperativa pojišťovny, Vienna Insurance Group, a.s. V čele správní rady nahradil Ing.Vladimíra Mráze, který tuto pozici zastával od roku 2000.

Místopředsedou správní rady zůstává i nadále člen představenstva České pojišťovny Ing. Ivan Vodička, MBA. Členy správní rady se stali: RNDr. Zuzana Kepková, místopředsedkyně představenstva Allianz pojišťovny; Ing. Jeroen van Leeuwen, předseda představenstva, generální ředitel a ředitel obchodní divize ČSOB Pojišťovny a Ing. Martin Žáček, CSc., generální ředitel a předseda představenstva Uniqa pojišťovny, a. s.

Správní rada ČKP je statutárním orgánem kanceláře, který má celkem 5 členů – předsedu, místopředsedu a 3 členy. Správní rada je volena shromážděním členů, což je nejvyšší orgán kanceláře.