Spotřebitelé oceňují v předvánočním období rychlost a jednoduchost Multiservis úvěru

Od 1. do 14. prosince 2004 nakoupilo s Multiservis úvěrem, O.K. kartou a GE Credit Card na území České republiky téměř 130 000 spotřebitelů. Meziročně tak vzrostl počet uskutečněných nákupů o přibližně 13 %. Nejčastější komoditou nakupovanou na splátky je již tradičně hnědá technika, následovaná bílou technikou, telekomunikační technikou a PC komponenty.

Zákazníci GE Capital Multiservis oceňují nejvíce rychlost a jednoduchost produktů, které jim umožní splnit přání sobě i svým blízkým, řekl Jiří Pathy, předseda představenstva a generální ředitel GE Capital Multiservis. Rychlost a pohodlí přitom podle průzkumů GE Capital Multiservis představují stěžejní výhodu splátkového prodeje pro 67 % spotřebitelů.

Výrazný úspěch GE Capital Multiservis v předvánočním období souvisí jednak s aktuálním akčním produktem, který umožňuje nakupovat na splátky s nulovým navýšením, a jednak také s řadou novinek, které v letošním roce zjednodušily proces žádosti o úvěr a zpřístupnily úvěry široké vrstvě spotřebitelů, řekl Jiří Pathy, předseda představenstva a generální ředitel GE Capital Multiservis.

Na území České republiky uskutečnili spotřebitelé v době od 1. prosince do 14. prosince letošního roku 129 680 nákupů s Multiservis úvěrem, nákupní úvěrovou O.K. kartou a GE Credit Card. Celková financovaná částka přitom dosáhla výše takřka 545 milionů Kč, což představuje oproti stejnému období loňského roku nárůst 33 %.

Nejčastější komoditou, kterou spotřebitelé v předvánočním období na splátky nakupují, je již tradičně tzv. hnědá technika (např. televizory, DVD přehrávače či hi-fi zboží). Nákup těchto produktů činil přibližně 27 % všech transakcí v České republice. Průměrná výše nákupu hnědé techniky financovaného Multiservis úvěrem či nákupní úvěrovou O.K. kartou činila v uvedeném období přibližně 10 560 Kč.

Hojně nakupují spotřebitelé rovněž bílou techniku (např. pračky či ledničky), telekomunikační techniku, komponenty PC, fotografickou výbavu, nábytek, potřeby pro dům a zahradu či zájezdy.

Prozatím nejexponovanějšími dny v letošním předvánočním období jsou pátky – v tyto dny je v předvánočním období realizováno necelých 20 % veškerých transakcí.

Hitem letošních Vánoc z pohledu zákazníků GE Capital Multiservis se stala kreditní karta GE Credit Card, která přináší jedny z nejvýhodnějších podmínek na trhu. K bezúročnému období až 50 dnů získají její držitelé výhodnou úrokovou sazbu 1,65 % měsíčně, navíc neplatí žádné měsíční poplatky za výpis transakcí a v prvním roce ani poplatky za vedení karty.

Informace o aktuální akční nabídce GE Capital Multiservis:

GE Capital Multiservis připravil pro zákazníky na období předvánočních nákupů speciální nabídku – zákazníci mohou do konce roku nakupovat na splátky s nulovým navýšením.

Každý, kdo nakoupí od 1. října do konce letošního roku zboží na Multiservis úvěr, si tedy může vybrat mezi dvěma výhodnými variantami splácení: buď se rozhodne využít možnosti splatit celý úvěr kdykoli do čtyř měsíců bez jakéhokoli navýšení ceny, nebo začne zakoupené zboží standardně splácet, ale úroky mu budou účtovány až po čtyřech měsících od data nákupu. Při volbě první varianty, tedy splacení úvěru do čtyř měsíců od data nákupu, nebude účtováno spotřebiteli žádné navýšení ani poplatky za zřízení úvěru nebo vedení účtu.

Eva Chaloupková
manažerka externí komunikace GE Capital Multiservis