Spotřebitelé obchodníkům udělili rekordních 170 tisíc známek za dva měsíce

Již více než 170 tisíc známek udělili spotřebitelé českým obchodníkům za první dva měsíce hlasování v rámci ocenění GE Money Multiservis Obchodník roku 2007. Jedná se o dosavadní rekord v celé pětileté historii soutěže. K 31. červenci byla v průběžném pořadí na prvním místě společnost C&A, na druhém IKEA a o třetí se střídavě dělilo OBI s Datartem. Hlasování veřejnosti prostřednictvím SMS a na internetových stránkách www.obchodnik-roku.cz přímo rozhodne o vítězi jedné s kategorií soutěže GE Money Multiservis Obchodník roku 2007 – o držiteli titulu „Cena veřejnosti“.

Hlasování bylo zahájeno 1. června 2007 a bude pokračovat do 30. září 2007. V průběžném pořadí nedošlo od konce června na prvních dvou místech ke změnám – první je i nadále C&A a druhou příčku obhájila IKEA. O třetí místo spolu nerozhodně bojovalo OBI s Datartem, protože se během dne pořadí střídavě měnilo ve prospěch jednoho nebo druhého. Pro Datart to znamená výrazný vzestup, neboť ještě před měsícem byl na devátém místě. Stejně nerozhodné klání jako o „bronz“ se odehrávalo i na šesté příčce, o kterou se utkala Hypernova s čerpacími stanicemi Shell.

Pořadí prvních deseti obchodníků k 31. červenci 2007:

1. C&A
2. IKEA
3. a 4. střídavě Datart a OBI
5. Baťa
6. a 7. střídavě Shell a Hypernova
8. dm drogerie markt
9. Hornbach
10. Rossmann

Veřejnost může hlasovat prostřednictvím SMS zpráv zaslaných na číslo 736 323 323 nebo pomocí internetových stránek soutěže www.obchodnik-roku.cz. Princip udělování známek je stejný jako ve škole (1=nejlepší, 5=nejhorší). Stý hlasující v každém týdnu automaticky získává dárkové balení od společnosti Henkel. Všichni hlasující se dále mají šanci zapojit do soutěže o zapůjčení motorky APRILIA na víkend a také do slosování o hlavní ceny – tři poukazy na nákup zboží v hodnotě 15 tisíc korun a dárkové balíčky od společnosti Kofola.

Letošní ročník ocenění GE Money Multiservis Obchodník roku 2007 byl zahájen na tiskové konferenci 5. června 2007. Výsledky budou oznámeny 10. října 2007 během slavnostního večera v pražském Slovanském domě.

Více informací o ocenění, metodice výběru vítězů jednotlivých kategorií a průběžné výsledky hlasování veřejnosti naleznete na www.obchodnik-roku.cz.