Sportovní výživě Češi příliš neholdují

Více než dvě třetiny Čechů neužívají žádné sportovní potravinové doplňky. Ti, co se k jejich konzumaci hlásí, obvykle do koupě výživy neinvestují více než 250 korun ročně. Jen zhruba pětina Čechů je ochotná za nejrůznější přípravky na budování svalové hmoty, zvýšení energie, odbourávání tuků či regeneraci organismu utratit více než 500 korun za rok. Vyplynulo to z průzkumu zaměřeného na zmapování výdajů a způsobů financování sportovních aktivit, který realizovala GE Money Bank v souvislosti s partnerstvím Českého olympijského týmu.

„Češi doplňky nejčastěji užívají během sportování v posilovnách a fitness centrech. Mezi konzumenty iontových a energetických nápojů, stimulantů, proteinových nebo energetických tyčinek a gelů mírně převažují muži,“ říká Markéta Dvořáčková tisková mluvčí GE Money Bank.

Exkluzivní průzkum GE Money Bank proběhl letos v květnu v České republice na vzorku 500 dospělých respondentů. Průzkum pro GE Money Bank provedla společnost Ipsos Tambor.