Společnost UPC dokončila zdvojnásobení rychlosti internetu chello plus a zásadně navýšila rychlost chello classic

Internet chello classic a chello plus od UPC zásadně zvyšily podle slibu společnosti rychlost v odchozím i příchozím směru k uživateli.

Společnost UPC Česká republika, největší česká kabelová televize, provozovatel satelitní digitální televize UPC Direct a lídr vysokorychlostního kabelového internetu dokončila k 16. prosinci 2004 navýšení rychlosti svých dvou internetových služeb. Rychlost internetu chello classic a chello plus se zdvojnásobila v odchozím (upstream) a zásadně navýšila příchozím (downstream) směru.

Praha 20. prosince 2004. Společnost UPC Česká republika, a. s. (dále UPC nebo společnost) sděluje, že dokončila zvyšování rychlosti nabídek classic a plus vysokorychlostního internetu chello, a to na dvojnásobek v odchozím směru a na dvojnásobek, respektive o třetinu v příchozím směru. Ceny za tyto nabídky chello přitom nezměnila. Nabídka chello classic má novou rychlost až 2,048 Mbit/s směrem k uživateli a až 256 kbit/s směrem od uživatele. Další nabídka chello plus pak má rychlost až 4,096 Mbit/s a až 512 kbit/s. Všichni dosavadní uživatelé a noví předplatitelé těchto internetových nabídek tak obdrželi od UPC slíbený vánoční dárek.

Své sliby plníme, a to s předstihem, říká Václav Bartoň, generální ředitel společnosti a netají ani tím, že navýšení rychlostí bere jako výraz poděkování a vánoční dárek dosavadním předplatitelům obou nabídek internetu chello a jako povzbuzení pro všechny, kteří uvažují o předplacení skutečně profesionální internetové služby.

Nové rychlosti u nabídky chello classic a chello plus jsou následující:

produkt  – rychlost (kbp/s)
chello classic  – až 2048/256
chello plus  – až 4096/512

Rychlost připojení je vyjádřena v kbit/s: downstream (k uživateli) / upstream (od uživatele) pro přenos ethernetových rámců na vnitřní síti UPC.

Petr Jílek, provozní ředitel UPC zdůrazňuje: Toto technické zlepšení nabídky chello není samozřejmě konečné. Pro rok 2005 chystáme pro nové zájemce o internet a jeho stávající uživatele další překvapení.

Prvních 1000 nových předplatitelů některé ze služeb získá navíc jako dárek přehrávač MP3. Až do odvolání platí, že instalační poplatek činí 1Kč. Nutný modem poskytuje společnost zdarma. Pravidla Fair Using Policy (FUP), které společnost zavedla po vzoru jiných provozovatelů internetu, se nemění.

Internet chello je k dispozici v Praze, v Brně a v Liberci a nově i v Ostravě -Mariánských horách. chello je co do počtu zákazníků nejrozšířenější vysokorychlostní kabelovou internetovou službou v České republice. Mezi jeho přednosti patří především stálé připojení 24 hodin denně za pevně stanovenou částku, mnohonásobně rychlejší přenos dat než při použití telefonní linky, kompletní instalace, kterou provádí vyškolený technik UPC, výhodný poměr technická kvalita/výkon/cena a žádné další nutné náklady, např. poplatky za telefon. K přednostem patří rovněž služby technické podpory Klientského centra UPC. Internet chello je možné si předplatit samostatně, bez objednávky nabídky kabelové televize. V kombinaci s odběrem signálu kabelové televize může zákazník získat výraznou slevu.

František Malina
tiskový mluvčí a ředitel PR