Společnost pro informační databáze, a.s. navýší základní kapitál

Řádná valná hromada Společnosti pro informační databáze, a.s. dne 7.6.2007 rozhodla o navýšení základního kapitálu společnosti z jednoho na dva miliony korun. Navýšení základního kapitálu provede společnost z vlastních zdrojů.

Společnost pro informační databáze, a.s. zaměřuje svoji činnost především na zpracovávání dat, jejich bezpečnost a na manažerské vedení projektů. Dlouhodobým cílem společnosti je nabízet spolehlivé, dostupné, jednoduché a rychlé služby, vycházející z potřeb klientů a poskytované s podporou nejmodernějších technologií. Společnost zajišťuje pro sdružení SOLUS zpracování negativního on-line registru FO a negativního on-line registru IČ. V obou registrech jsou informace o klientech neplnících své smluvní závazky vůči členům sdružení SOLUS.

"Příznivé hospodářské výsledky Společnosti pro informační databáze, a.s., které umožní navýšit základní kapitál z vlastních zdrojů společnosti, lze přičíst zejména úspěšné realizaci vytyčené obchodní strategie společnosti,“ uvedl Pavel Janda, předseda představenstva Společnosti pro informační databáze, a.s. „Navýšení základního kapitálu má umožnit další rozvoj aktivit společnosti, a to i ve Slovenské republice, kde již od května 2006 zpracovává naše dceřinná společnost SID Slovensko, a.s. pro sdružení SOLUS negativní on-line registr FO,“ doplnil Pavel Janda.

V roce 2006 dosáhly tržby společnosti 30,857 mil. Kč, zisk před zdaněním pak činil 6,538 mil. Kč. Řádná valná hromada rozhodla o rozdělení dividend ve výši 20.000,– Kč na akcii, celkem společnost vyplatí dividendy za rok 2006 ve výši 2 mil. Kč.

Dále řádná valná hromada společnosti dne 7.6.2007 opětovně zvolila na další funkční období stávající členy představenstva pana Pavla Jandu (zástupce společnosti Home Credit a.s.) a paní Alenu Ludrovskou (zástupkyně společnosti CETELEM ČR, a.s.) a stávajícího člena dozorčí rady společnosti pana Luďka Čermáka (zástupce společnosti ESSOX s.r.o), čímž akcionáři potvrdili spokojenost s dosavadními výsledky společnosti.

Akcionáři společnosti Společnost pro informační databáze, a.s., jsou:
CCS Česká společnost pro platební karty a.s.
CETELEM ČR, a. s.
ESSOX s.r.o.
Global Payments Europe, s.r.o.
Home Credit a. s.
Santander Consumer Finance a.s.