Společnost MetLife završila koupi společnosti American Life Insurance Company (Alico)

[Tisková zpráva] Společnost MetLife, Inc. (NYSE: MET) 1. listopadu oznámila dokončení koupě společnosti American Life Insurance Company (Alico) od American International Group, Inc. (AIG) za 16,2 mld. USD.

„Dokončením koupě společnosti Alico se MetLife stal předním globálním poskytovatelem životního pojištění a zaměstananeckých výhod,“ řekl C. Robert Henrikson, předseda, prezident a generální ředitel MetLife, Inc. „Po mnoho let si MetLife držel silnou vedoucí pozici ve Spojených státech, Mexiku, Koreji a v Chile, na které teď může stavět náš celosvětový dosah ve více než 60 zemích světa. Tato transakce přinese globální strategii růstu a bude přínosem pro zvýšení mezinárodního povědomí o společnosti MetLife. Toto spojení ještě více diverzifikuje a vyvažuje naše geografické pokrytí a produktovou nabídku a významně zvyšuje distribuční sílu společnosti.“

„Máme dobrou pozici, abychom prostřednictvím tohoto spojení zajistili růst čistého příjmu,“ dodal Henrikson. „Od oznámení transakce, 8. března 2010, týmy z MetLife a Alico spolu úzce spolupracovaly, aby tak potvrdily, že spojení těchto organizací využije rostoucí příležitosti, která je před námi.“

Částka zaplacená společností MetLife skupině AIG za koupi společnosti Alico se skládala z 7,2 mld. USD uhrazených v hotovosti a z 9 mld. USD uhrazených v cenných papírech, dle závěrečného vyrovnání. Vypořádání v cenných papírech zahrnuje celkem 78,2 mil. kmenových akciích MetLife, 6,9 mil. preferenčních akcií a 40 mil. v majetkových podílech. Hodnota kmenových a preferenčních akcií vychází ze závěrečné ceny kmenových akcií MetLife, ze dne 29. října, posledního obchodního dne před uzavřením smlouvy o koupi.

MetLife, Inc. je přední poskytovatel životního a důchodového pojištění a zaměstnaneckých benefitů, pečující o 90 miliónů zákazníků ve více než 60 zemích světa. Prostřednictvím svých poboček a dceřiných společností si MetLife udržuje přední pozice na trhu ve Spojených státech, Japonsku, Latinské Americe, Tichomoří (Asia Pacific), Evropě a na Středním Východě. Více informací najdete na stránce www.metlife.com.