Společnost MEI koupila budovu Centroprojekt ve Zlíně

Nizozemská společnost Middle Europe Investments (MEI) rozšířila své realitní portfolio koupí budovy Centerprojekt ve Zlíně.

Akvizici společnost uskutečnila pro realitní fond Middle Europe Real Estate (MERE), který MEI organizačně spravuje. Budova patří s téměř 7.000 m2 čisté pronajímatelné plochy k největším komerčním nemovitostem ve Zlínském regionu. Původní vlastník, stavebně inženýrská společnost Centroprojekt, si bude v budově pronajímat více než 2.000 m2 pronajímatelné plochy. K dalším významným nájemcům v budově patří Komerční banka a Volksbank. Obě smluvní strany se rozhodly nezveřejnit kupní cenu nemovitosti.

„Novou akvizicí, která podstatně rozšiřuje naše realitní portfolio, výrazně posílí naši přítomnost v regionálních centrech. V těchto oblastech očekáváme silný nárůst poptávky po kvalitních administrativních prostorách. Mezi naše priority bude patřit rozvoj a zvýšení standardu získané nemovitosti a její další zatraktivnění pro klienty,“ říká Tomáš Horák, člen představenstva společnosti MEI.

MEI v současnosti vlastní a spravuje čtyři desítky nemovitostí v atraktivních lokalitách České i Slovenské republiky. Tržní hodnota těchto nemovitostí dosahuje částky téměř 2,5 miliardy korun.

V tomto roce už MEI uskutečnila nákup komerčního objektu VURAL v Žilině s více než 8.000 m2 plochy. Do konce roku společnost připravuje další investice do nákupu komerčních nemovitostí ve výši více než 15 milionu EUR. Správu všech nemovitostí fondu MERE zajišťuje společnost P&M Property Management patřící do skupiny MEI.

Dalšími aktivitami společnosti MEI jsou kromě investic do komerčních nemovitostí také investice na akciových burzách, projektový development, restrukturalizace v podnikové sféře nebo rizikový kapitál.