Společnost ING přispěje na konto nadace Člověk v tísni částkou 700 tisíc korun

20. srpna 2002

Společnost ING, která patří k největším evropským finančním skupinám, přispěje na konto nadace Člověk v tísni určené k odstranění následků povodní částkou 700 tisíc korun. Výši příspěvku ovlivnil dnes na stadionu SK Sigma Olomouc brankář Petr Čech.

Dnes 20. srpna v odpoledních hodinách stříleli penalty na olomouckém stadionu představitelé společnosti ING do brány Petra Čecha, penaltového mága a mistra Evropy do 21 let. Pravidla stanovila, že za každou chycenou penaltu společnost ING zaplatí 50 tisíc korun. Pokud Petr Čech chytí více než 6 penalt, společnost částku zdvojnásobí. Z 11 vystřelených penalt chytil brankář 7, takže na povodňové konto poputuje částka 700 tisíc korun.

Mezi čtyřmi představiteli týmu ING, kteří se snažili dát gól ze značky pokutového kopu, byl například předseda výkonné rady ING pro ČR a SR Ron van Oijen či marketingový ředitel Arjan Bol.

„Charitativní činnost je významnou součástí firemní kultury ING. Považovali jsme proto za samozřejmé, že pomůžeme zmírnit následky povodní,“ řekl Ron van Oijen, předseda výkonné rady ING pro ČR a SR.

V České republice v rámci skupiny ING Group působí pojišťovna ING Nationale-Nederlanden, ING Penzijní fond, ING Bank, ING Employee Benefits, ING Investment Management a ING Real Estate.

Neobvyklá sportovní událost vznikla jako sázka mezi Petrem Čechem a předsedou výkonné rady ING pro ČR a SR Ronem van Oijenem uzavřené na tiskové konferenci v květnu letošního roku. Společnost ING se operativně rozhodla výtěžek věnovat lidem postiženým povodní.

V dubnu letošního roku uzavřela společnost ING čtyřletý kontrakt s Českým fotbalovým svazem a stala se tak jedním z hlavních partnerů Českého fotbalového svazu a zároveň generálním sponzorem českého národního týmu fotbalistů do 21 let.
* * *

ING Group působí v 65 zemích světa a má přes 110 000 zaměstnanců. Z hlediska tržní kapitalizace je jednou z největších finančních institucí v Evropě. V České republice působí od roku 1991. Poskytuje služby v oblasti pojišťovnictví, bankovnictví a správy aktiv přes 400 tisícům individuálních a korporátních klientů. V České republice v rámci skupiny ING Group působí pojišťovna ING Nationale-Nederlanden, ING Penzijní fond, ING Bank, ING Employee Benefits, ING Investment Management, ING Real Estate. Neméně významnými členy skupiny jsou také například ING Lease, ING Baring Private Bank a Baring Communications Equity.