Společnost Home Credit and Finance Bank úspěšně vydala svoji první emisi dluhopisů

Praha: 2. února 2005. Společnost Home Credit and Finance Bank (Moody’s Ba3, S&P B-), jedna z předních bank specializujících se na spotřebitelské financování v Ruské federaci, za rok 2004 zaujímající 2. pozici v tomto sektoru v Rusku, dnes úspěšně vydala svoji první emisi dluhopisů na mezinárodních trzích.

Dluhopisy byly vydány v objemu 150 miliónů USD. Emise přilákala prvotřídní poptávku (ve výši 1,5 krát převyšující objem emise) od téměř 50ti mezinárodních investorů včetně bank, soukromých bank a institucionálních investorů; přibližně 50 % dluhopisů bylo zakoupeno investory v Asii a 50 % potom v Evropě. Tato transakce má tříletou dobu splatnosti a výnos dluhopisu byl stanoven ve výši 9,125 %.

Mezinárodní ratingové agentury Moody’s a Standard & Poor’s udělily této první emisi rating «Ba3» a «B-». Umístění dluhopisů řídila skupina Citigroup.

Získané financování použije banka k rozšíření své řady produktů, zvýšení portfolia půjček a rozvoji oblastní distribuční sítě na území Ruské federace.

Romana Tomasová
ředitelka marketingu a komunikace PPF, a.s.