Společnost Genworth Financial zveřejnila detailní plány pro vstup na český trh

Představitelé společnosti Genworth Financial, Inc. (NYSE: GNW), jež patří k předním pojišťovacím společnostem světa, představili plány na expanzi společnosti na českém trhu. Na setkání s novináři vysvětlili, proč se společnost Genworth Financial rozhodla působit v České republice, co chce na českém trhu nabídnout a na jaké zákazníky se zaměří.

Setkání vedení společnosti s médii následovalo poté, co společnost Genworth v prosinci 2005 oficiálně vstoupila na český trh, jmenovala Petra Krejčího generálním manažerem své české a slovenské pobočky a začala nabízet svůj produkt pojištění schopnosti splácet (PPI). Od té doby společnost aktivně hledá obchodní příležitosti. Genworth Financial očekává, že od počátku druhého čtvrtletí roku 2006 bude aktivně nabízet produkt pojištění schopnosti splácet prostřednictvím řady předních finančních institucí v České republice.

Česká republika prochází obdobím dynamického a dlouhodobého růstu spotřebitelských úvěrů, a proto se domníváme, že místní trh je již zralý pro příchod komplexního portfolia pojištění schopnosti splácet úvěry, prohlásil Petr Krejčí, generální manažer Genworth Financial pro Českou republiku a Slovensko. Fragmenty PPI nabízejí v České republice jiné pojišťovny již několik let, nicméně nyní, po našem vstupu na trh, budou mít spotřebitelé i finanční instituce na výběr z široké škály PPI možností.

PPI je výhodné pro spotřebitele i finanční instituce. Spotřebitelům pomáhá dostát svým závazkům v případě vysokých úvěrů, včetně hypoték, osobních půjček nebo úvěrů z kreditních karet, a to v případě, že je postihne nějaká nepředvídatelná událost, jako je nemoc, ztráta zaměstnání, dočasná neschopnost pracovat, trvalá invalidita nebo dokonce smrt. Poskytovatelům úvěrů pomáhá PPI chránit úvěrové portfolio, přičemž zároveň dává spotřebitelům svobodu v životě činit odvážné změny, neboť se mohou spolehnout, že i za nepříznivých okolností budou jejich závazky ošetřeny. Finančním institucím PPI pomáhá spravovat rezervy a kapitálové potřeby snižováním četnosti a závažnosti delikvence v oblasti portfolia půjček. PPI rovněž slouží jako dodatečný zdroj příjmů i marketingový nástroj, který rozšiřuje a odlišuje hlavní nabídky půjček. Pojistné produkty budou distribuovány prostřednictvím finančních institucí a jejich spřízněných pojišťoven.

Náš vstup na český trh je součástí širší strategie expanze ve střední a východní Evropě. Ostatně nedávno jsme vstoupili na trh i v sousedním Polsku, prohlásil vice prezident pro korporátní rozvoj Angel Mas a dodal: Budeme aktivně budovat kontakty s finančními institucemi, přičemž naším cílem je stát se jedničkou v poskytování PPI v České republice.

V Evropě je společnost Genworth Financial významným poskytovatelem pojištění schopnosti splácet úvěry v případě, že pojištěnci nejsou schopni práce. Společnost disponuje v této oblasti více než třicetiletou zkušeností a své produkty nabízí na 18 trzích. Zkušenosti a profesionalita se mohou v Genworth Financial opřít o silné zázemí: společnosti disponuje majetkem ve výši 105 miliard dolarů, roční příjmy dosahují 10,5 miliardy dolarů a společnost se pyšní i velmi vysokým finančním ohodnocením. Divize společnosti Genworth poskytující životní pojištění ve Spojených státech jsou hodnoceny známkami A+ (Superior) od agentury A.M. Best; Aa3 (Excellent) od agentury Moody's a AA- (Very Strong) od agentury Standard & Poor's and Fitch).

Genworth Financial, Inc. (NYSE: GNW) je přední pojišťovací skupinou nabízející životní pojištění, důchodové pojištění, pojištění investic a hypoték. Skupina poskytuje své služby více než 15 milionům klientů a působí ve 24 zemích světa, včetně Spojených států, Kanady, Austrálie, Velké Británie a více než půltuctu dalších evropských zemí. Společnost zaměstnává po celém světě přes 6 800 lidí. Více informací najdete na http://www.genworth.com